Se pare că după expirarea mandatului de împuternicit la șefia DGA a fostului șef al Poliției Române, Liviu Vasilescu,  cel care și-a dat demisia din funcție după scandalul privind negocierea înmormântării interlopului Emi Pian, DGA ar organiza un concurs pentru ocuparea acestui post.

Pe surse apar deja nume ale unor posibili candidați, printre care și acela al șefului IPJ Giurgiu, comisarul șef Cătălin Georgescu. Pentru cine nu-l cunoaște, Cătălin Georgescu are 44 de ani si, din 2018, conduce Inspectoratul de Politie al Județului Giurgiu. Este din Ploiești, Prahova, a absolvit Academia de Politie din București, este căsătorit și are doi copii, conform CV-ului postat pe site-ul inspectoratului.

Din 2002 și-a început cariera la Giurgiu ca ofițer specialist la Biroul de Cercetări penale de la poliția municipiului, apoi a avansat ca șef al acestui serviciu. A mai fost șef al Arestului de la Giurgiu, apoi, din 2010, a fost adjunct al inspectorului șef al IPJ Giurgiu, a fost împuternicit câteva luni ca șef al IPJ Giurgiu, apoi a revenit pe funcția de adjunct, ca, din 2018, să devină șeful acestei structuri.

Desre Comisarul Georgescu sunt păreri pro și contra.  Pa acest mandat al său s-a consumat un scandal , la începutul acestui an, când depozitul de probe al IPJ a fost spart de hoti. Camera de corpuri delicte a fost golită de bijuterii, haine contrafăcute, documente, bani, toate confiscate de-a lungul timpului de polițiști. În locul respectiv se aflau și arme de foc, însă, în mod bizar,  hoții nu s-au atins de ele. De precizat că aceștia au lucrat profesionist, schimbând până și lacătul,  după care au plecat.

Cel de-al doilea candidat ar fi comisarul Victor Ivașcu, adjunctul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor. Comisarul șef Victor Ștefan Ivașcu este împuternicit, în acest moment, director general adjunct al Direcției Generale Anticorupție.

Presa susține că ar fi iubitul Ștefaniei Gabrielei Ferencz, secretarul general al MAI,  și că de fapt aceasta l-ar fi ajutat să ajungă la șefia DGA, după ce a lucrat la Serviciile de Permise din Sibiu, Maramureș, apoi a ajuns adjunct al șefului Direcției Generale de Permise și Înmatriculări de la București.

Conform acelorași surse, comisarul Ivașcu a fost trimis la Suceava, în decembrie 2020, pentru a coordona activitatea serviciului de permise de acolo, după ce structura a fost decapitata în urma scandalului privind activitățile de corupție din acea instituție.

Partenera sa de viața este cunoscută de unii drept „Blonda lui Boc”, de pe când fostul premier făcuse o adevărată pasiune pentru „Ștefi”. Iar de către alții, este cunoscută drept „doamna colonel”, pentru cariera explozivă a celei care a fost șefa de cabinet parlamentar la doar 25 de ani, conform informațiilor publicate de cotidianul Național. După care aceasta a devenit șefa Serviciului Patrimoniului din Primăria Cluj-Napoca și șefa de cabinet a premierului Boc.

Un al treilea candidat este Chestorul Liviu Vasilescu, fostul sef al Poliției Romane, care si-a dat demisia după scandalul înmormântării interlopului Emi Pian, este al 9-lea șef al Direcției Generale Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Instituția a fost înființată în urmă cu 16 ani și este considerată o structură de elită pentru prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului ministerului.

(Jurnal)