Cine este noul șef al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu

0
962

 Începând de astăzi, 13.07.2021, prin ordin al ministrului afacerilor interne, domnul comisar şef de poliţie Mavrodineanu Laurențiu Cătălin a fost împuternicit să exercite funcţia de şef al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, pentru o perioadă de 3 luni.

Până la data împuternicirii în funcția de inspector șef, comisarul șef Mavrodineanu Laurențiu Cătălin a condus, timp de aproximativ 4 ani, Sectorul Poliției de Frontieră Giurgiu.

El este absolvent al Academiei de Poliţie „A.I. Cuza Bucureşti, promoția 2006, an din care și-a desfășurat activitatea profesională în cadrul structurilor Poliţiei de Frontieră din Giurgiu, fapt ce i-a permis atât buna cunoaștere a situației operative din zona de competență, cât și acumularea unei vaste experiențe în domeniile specifice instituției care supraveghează frontiera sudică a României.

Cu ocazia împuternicirii în funcție, în prezenta adjunctului Inspectorului General al Poliției de Frontieră Române, chestor de poliție Bondar Marin, noul șef al ITPF Giurgiu a mulțumit pentru încrederea acordată de conducerea instituției și a declarat că „va menține aceeași fermitate și consecvență în activitățile de combatere a corupției și a faptelor de natură a aduce atingere imaginii instituției. De asemenea, va acorda o atenție deosebită asigurării, împreună cu structurile similare din Republica Bulgaria, cu care există o cooperare foarte bună, a unui dispozitiv eficient, care să asigure o siguranță sporită cetățenilor care tranzitează frontiera”.

Combaterea eficientă a migraţiei ilegale, fluidizarea traficului în punctele de frontieră, siguranţa cetăţenilor în zona de responsabilitate, îmbunătăţirea dotărilor existente, precum şi pregătirea continuă a personalului sunt , așa cm declara, alte câteva dintre obiectivele principale ale noului inspector şef al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

(Jurnal)