hqdefaultJoi, 28 iunie, s-a desfășurat cea mai recentă ședință ordinară a Consiliului Local Giurgiu, ce a inclus pe ordinea de zi 37 de proiecte de hotărâre, majoritatea fiind aprobate în unanimitate, fără prea multe întrebări sau comentarii.

Dintre acestea, menționăm: Proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea structurii Comisiei pentru analizarea dosarelor de locuințe pentru tineri și familii de tineri în vârstă de până la 35 de ani, destinate închirierii; Proiectul de hotărâre referitor la recalcularea chiriei și prelungirea duratei contractelor de închiriere care au ca obiect locuințe pentru tineri, destinate închirierii, realizate de către Agenția Națională pentru Locuințe; Proiectul de hotărâre privind avizarea desfășurării de către operatorul de transport Societatea Comercială ”Smaranda SRL” Giurgiu, a activității conexe transportului rutier, respectiv cea de autogară. 

 De asemenea, a fost aprobată încheierea unor acorduri de parteneriat între municipiul Giurgiu și Parohia Buna Vestire, Școala Gimnazială Nr. 10 Giurgiu (pentru sustenabilitatea proiectului ”Copiii și părinții romi vor la școală”), și Asociația Bolnavilor de Cancer și Hepatită Giurgiu.

Primarul Barbu lansează un apel către giurgiuvenii care doresc să ajute un concetățean 

Nu în ultimul rând, a fost votată,  în unanimitate, acordarea a trei sprijine financiare, dintre care unul în regim de urgență, pentru un giurgiuvean a cărui locuință a luat foc în urmă cu aproximativ două luni. Cu această ocazie, primarul Nicolae Barbu a dorit să lanseze un apel către consilierii și către cetățenii care doresc să ajute această persoană aflată la nevoie, să participe la lucrările de construire a casei sau să trimită o echipă specializată în acest sens: Este binevenit oricine dorește să ofere un sprijin uman, logistic sau de specialitate în ridicarea acestei case. Putem demonstra că suntem uniți și solidari cu semenii noștri aflați în situații delicate, dându-le o mână de ajutor atunci când au cea mai mare nevoie, a spus edilul-șef.

(Teodora NICOLAU)