ald2Prezent în cadrul conferinței de presă organizată de ALDE Giurgiu, vineri, 29 iulie, copreședintele partidului, Constantin Basangiac, a tratat un subiect de actualitate, intens dezbătut pe scena politicii centrale, și anume alegerile anticipate.

Domnul Daniel Constantin (n.red. – copreședinte ALDE) a lansat această idee, a alegerilor anticipate, motivând atât incapacitatea Guvernului, pe alocuri, de a susține o guvernare reală a României, cât și data mult prea înaintată din an – 11 decembrie – când este posibil ca din cauza intemperiilor, cetățenii să nu se prezinte din nou la vot, decât într-un număr foarte mic, a declarat Constantin Basangiac.

De asemenea, acesta a făcut referire și la posibilitatea votului prin corespondență la alegerile parlamentare, despre care a afirmat că nu numai că nu-l ajută cu nimic pe cetățeanul din afara țării, dar îl și împiedică să voteze, din cauza procedurii greoie de implementare: Considerăm că Guvernul ar trebui să aibă în vedere înființarea mai multor secții de votare, dacă dorește să atragă cât mai mulți cetățeni din afara țării, nu să-i împiedice să-și exercite acest drept, a mai spus corpreședintele ALDE Giurgiu.

(Teodora NICOLAU)