După ce miercuri, 20 iulie, a avut loc concursul de ocupare a posturilor didactice vacante și rezervate pentru anul școlar următor , după exact o săptămână ( Miercuri, 27 iulie), au fost afișate rezultatele care sunt deezastruase în concordanță cu cele obținute de elevi la Bac și Evaluarea Națională. În concluzie : La așa elevi , așa profesori!
Lucrările au fost corectate în centrele de evaluare stabilite de Ministerul Educației din țară. Pentru a putea fi admiși, candidații pentru posturile titularizabile trebuiau să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât și la cea practică a profilului, în timp ce candidații pentru posturile de suplinitori, minimum nota 5.
Din cei 144 de candidați prezenți, doar 31 au reușit să obțină minimum nota 7 (nota minimă de trecere), 52 între 5 și 6,99, iar restul sub nota 5.
Aceste rezultate, asemănătoare de altfel cu cele de anul trecut, denotă, din păcate, un nou eșec în sistemul de învățământ giurgiuvean, în condițiile în care abia un sfert dintre candidați a reușit promovarea.
Contactată de jurnaliștii publicației noastre pentru a ne oferi un punct de vedere în acest sens, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (I.Ș.J.) Giurgiu, prof. Georgeta Stănescu, a precizat un singur lucru: Acesta este nivelul de pregătire al profesorilor, pe care numai ei și-l pot îmbunătăți, printr-o pregătire aprofundată, care să le permită, la rândul lor, să instruiască mai departe. Nu poți avea pretenții să înveți pe cineva o anumită materie, dacă tu însuți nu deții cunoștințele necesare în acel domeniu.
În privința candidaților care au obținut minimum nota 5 la examenul de titularizare, aceștia se pot angaja în învățământul preuniversitar pe perioadă determinată, adică în calitate de suplinitori calificați sau pot ocupa catedrele incomplete.
Precizăm că în județul Giurgiu există disponibile 52 de posturi/catedre titularizabile, 100 de posturi pentru învățământul primar și preșcolar pentru suplinire și 1310 fracțiuni de catedre.
(T. Nicolau)
A dat si Gigica a lu Naica examen de titularizare ??!!! Sau Gigica e dintre cei care ”fac administratie…nu politica ” ???!!!
Pe mine nu ma surprinde acest „fenomen” din moment ce cunosc absolventi de studii superioare care sustin ca anul are 48 de saptamani, nu stiu sa scrie gramatical etc. Fara stima fata de acestia care, din pacate, sunt tot mai multi.