Vă informăm că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu a fost suplimentată Sectia de Boli Infecţioase (unde sunt trataţi pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2) cu încă 10 paturi.

În perioada următoare Secţia de Neurologie din cadrul Spitalului va fi transformată în Secţie COVID, ceea ce înseamnă aproximativ 35 de paturi în plus pentru pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, de săptămâna trecută au fost create 4 locuri la Terapie Intensivă pentru pacienţii cu forme severe ale bolii. În prezent, toate paturile destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID, inclusiv cele de la Terapie Intensivă, sunt ocupate.

Pacienţii internaţi la Neurologie vor fi fi comasaţi cu Cadiologia şi cu Internele, iar cazurile uşoare, care nu mai necesită internare, vor fi externate, pentru a face loc pacienţilor COVID.

În ceea ce priveşte Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, pe care domnul secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a promis că o va aduce în Spital, aceasta se află în aşteptare, deoarece este necesară şi repartizarea concomitentă a personalului medical specializat în ATI, fără de care Unitatea nu poate funcţiona.

Pentru mai multe detalii, mâine, la ora 11.00, reprezentanţii SJU Giurgiu vor susţine o declaraţie de presa, în faţa Spitalului.

(Jurnal)