Am intrat în viața politică a municipiului și județului Giurgiu din ianuarie ‘90, când, împreună cu încă cinci mai tineri giurgiuveni a, constituit „nucleul” PNL – Giurgiu. Am rămas aproape 20 de ani atașat ideilor liberale privind proprietate, statul de drept, independența justiției, echilibrul puterilor în stat, drepturilor și libertăților cetățenești, promovarea în funcțiile publice numai pe criterii de competențe profesionale și de moralitate etc.

Nu mult după ce Convenția Democratică a câștigat alegerile locale și parlamentare, „frica” de colosul FSN, devenit ulterior PSD s-a diminuat și mulți tineri au făcut pasul intrând în PNL sau PNȚcd. Printre cei care s-au înscris în PNL Giurgiu v-ați aflat și dumneavoastră, și tare m-am bucurat. Era semnalul că viața politică la nivel local și național intră pe drumul cel bun – al normalității!

Ați condus organizația PNL Giurgiu la nivel de municipiu, ați fost membru în biroul județean.

Ați îndeplinit funcția de prefect, erați al treilea prefect liberal al județului Giurgiu!

În cadrul Ministerului Economiei, ați fost consilier cu rang de ministru în Spania, la Barcelona.

Așadar activitatea dumneavoastră politică a fost recunoscută și apreciată! Și tare m-am bucurat!

Dar zilele acestea am aflat cu stupoare că ați devenit președinte la nivel județean al PRO ROMÂNIA – partid înființat de domnul V.V. Ponta.

Știam că cel care a „reușit” să zguduie din temelii PNL la nivel național era Crin Antonescu, cel care a „livrat” la „cheie” PNL domnului Ponta, ca „preț” pentru o himeră și iluzorie președinție! Și așa s-a născut USL – o struțo-cămilă politică cu consecințe toxice pentru viața politică a țării și mai ales cu consecințe dramatice pe plan economico-financiar și chiar pe plan extern.

Ați rămas pe poziții „liberale” și m-am bucurat!

Știu ce înseamnă oportunitate și oportunism în politică, fac deosebirea dintre compromis și a te compromite – vă asigur!

Întrebarea care încă nu are un răspuns pentru mine este: ce ați făcut dumneavoastră, cum se numește?

Să vă „felicit” pentru noua funcție politică?! Să am în vedere că interesele giurgiuvenilor vor fi „apărate” de oameni ca dumneavoastră?

Cei care v-au „achiziționat” pot avea deplină încredere în astfel de oameni? Sau și ei sunt în criză de oameni politici?

Să fie așa de scurt drumul de la PNL la PSD și pentru dumneavoastră?

Sunt tare mâhnit și fără mari speranțe pe termen scurt pentru viața politică a țării mele!

Un fost coleg de partid,

Dumitru MANDA