Școala unde funcționează și grădinița din localitatea Cetatea, locul unde viitorii preșcolari se pot dezvolta frumos, cu dragoste de carte

0
375

De curând, clădirea școlii din localitatea Cetatea, acolo unde funcționează grădinița cu program normal, a fost renovată și reabilitată integral deoarece se afla într-un stadiu de degradare avansată.

Atât modernizarea, cât și reabilitarea acestora s-a realizat integral cu fonduri din bugetul propriu al Primăriei Frătești.

S-a trecut de la toaletele din curte la toalete moderne, așa cum ar trebui să aibă orice unitate de învățământ din vremurile moderne.

În următoarea perioadă, în curtea exterioară se va realiza și un loc de joacă pentru micuții învățăcei.

De aceste locuri de joacă vor beneficia, în viitor, toate școlile și grădinițele din comuna Oinacu.

„Cu darea în folosință a acestei școli, transformată în grădiniță, intenția Primăriei Frățești este acea de a crește numărul copiilor care se vor înscrie la cursurile preșcolare începând cu anul școlar 2022-2023. Infrastructura de educație și formarea copiilor reprezintă un factor esențial al procesului educațional”, ne declara reprezentantul Primărie Frătești, Nicolae Copăceanu.

Astfel, locuitorii din satele Cetatea și Bălănoaia vor putea opta să își înscrie copiii fie la cursurile de program scurt, fie la cele de program prelungit.

Nu uitați că înscrierile la grădiniță au început deja din această lună.

(Ana Magheru)