Recent, în conferința de presă săptămânală a liberalilor giurgiuveni, liderul organizației, Marin Anton, a adus în atenția celor prezenți un aspect cel puțin scandalos: mii de metri cubi de pământ ar fi exploatați, prin decopertare, în satul Gorneni (comuna Iepurești).

„Vă întrebați, probabil, cum de domnul Mina și-a permis ca, în două luni, să își achiziționeze două limuzine scumpe, de aproape două sute de mii de euro. Vă spun eu: la Gorneni există o exploatare de pământ, a unei firme din Teleorman, BILLY TRANS SRL din Dobroești. Ceea ce exploatează dumnealor este pământ agricol, și mă întreb dacă au toate avizele la zi pentru o asemenea exploatare. Mă întreb dacă doamna prefect, dacă cei îndreptățiți, au văzut dezastrul de acolo. Sunt mii de metri cubi de pământ care sunt excavați și transportați la șoseaua de centură a orașului Mihăilești. Mai mult, mașinile domnului Mina au apărut cam în aceeași perioadă în care s-au început lucrările la Gorneni. Sincer, mai mare nesăbuință și dezastru ecologic, la nivelul județului Giurgiu, nu cred să existe!”, a declarat Marin Anton.

În susținerea afirmațiilor sale, liderul PNL Giurgiu a adus o serie de fotografii făcute chiar în acea dimineață (n.red. – vineri, 13 octombrie).

Dezvăluirile lui Marin Anton vor sta la baza unei anchete jurnalistice a publicației noastre, ce va fi derulată în perioada următoare.

(Anna Lincă)