Într-o ședință a Consiliului Politic, care a avut loc în noaptea de luni spre marți, mai mulți lideri din USR i-au cerut lui Dan Barna să își asume eșecul de la alegerile prezidențiale, atât el cât și echipa de campanie, și să demisioneze din funcție, conform România TV. Președintele USR vrea să ceară un vot intern, online, în care să decidă membrii partidului dacă îl mai vor sau nu în funcție.

Mai mult, soţia liderului USR Dan Barna, a intervenit într-o şedinţă a conducerii partidului, jignindu-i pe membrii USR care n-au tras în campanie pentru soţul său.

Liderii USR au analizat, online, rezultatul alegerilor. La un moment dat, Olguţa Barna, care se afla lângă soţul său, a răbufnit. Pe grupul intern al USR, mai mulţi membri ai partidului au criticat intervenţia acesteia: la un moment dat, în timp ce Dan Barna vorbea despre implicarea partidului în campanie, soţia sa, Olguţa Barna, s-a auzit pe fundal cum îi jigneşte pe membrii USR, au relatat, pentru Adevarul, citați de România TV, mai mulţi lideri USR participanţi la discuţie.  Vorbele Olguţei Barna au fost postate şi pe grupul intern al partidului. 

(Jurnal)