Țipetele au fost la ordinea zilei în ședința CEX al PSD care a avut loc marți seara la sediul central al partidului, într-o sală de la ultimul etaj al clădirii din bulevardul Kiseleff. 

Ședința a fost convocată de Viorica Dăncilă pentru a analiza rezultatul alegerilor de duminică, considerat prost în ciuda faptului că a reușit să intre în al doilea tur al prezidențialelor. Baronii PSD aveau de atins anumite procente de voturi pentru șefa partidului și li se spusese dinaintea alegerilor că dacă nu vor reuși să atingă aceste ținte, vor fi demiși. 

Surse din cadrul ședinței susțineau că Viorica Dăncilă plânge, din cauză că se consideră jignită de afirmațiile făcute de unii dintre liderii bărbați ai partidului în cadru neoficial. Un reproș de acest fel i-ar fi fost adresat lui Claudiu Manda, soțul Liei Olguța Vasilescu. Manda ar fi folosit o exprimare jignitoare la adresa Vioricăi Dăncilă, de care a aflat aceasta. Conform unor surse din PSD, Claudiu Manda ar fi spus într-o ședință de la Dolj că „este proastă, dar este proasta noastră, trebuie să o votăm”.

Președintele PSD a avut o cădere nervoasă în timpul ședinței, a început să plângă și a vrut să plece din CEX. De asemenea, Viorica Dăncilă ar fi spus că renunță la candidatura la alegerile prezidențiale, dacă este subestimată și jignită de colegi. Ea le-a reproșat liderilor PSD că „au fost plecați în vacanță” în timpul campaniei. 

Ca urmare a scandalului, Lia Olguța Vasilescu, soția lui Claudiu Manda, și-a dat demisia din calitatea de șef al campaniei electorale. 

La scurt timp, însă, aceasta a revenit asupra deciziei, la finele ședinței ieșind, în fața presei, cu zâmbetul pe buze, anunțând că, de fapt, au fost doar informații false.

Pe de altă parte, surse din interiorul PSD susțin că, la ședința amintită, Dăncilă ar fi ieșit trântind ușa, închizându-se în biroul președintelui. Jumătate de oră mai târziu, aceasta s-a reîntors în sala de ședință, după ce Claudiu Manda ar fi împăcat-o. După încă o oră, se anunță faptul că doi social-democrați (Cozmin Gușă și Ana Birchall) au fost excluși din PSD. Despre Cozmin Gușă se vehicula de mai mult timp faptul că nu este văzut cu ochi buni de conducerea social-democraților, mai ales că s-a spus că ar fi revenit în partid pe ușa din dos, mânat de dorința de a-și păstra postul de televiziune. Gurile rele spun că ar fi fost chiar un „troc” între Gușă și cei care l-au readus în partid: nu mai comentează nimic la adresa PSD (după ce ani la rând a făcut acest lucru) dar își păstrează licența de emisie. Despre excluderea Anei Birchall, se pare că ar fi vorba despre o „vendetta”, pentru că aceasta ar fi continuat discursurile legate de justiție pe perioada campaniei electorale, deși atât Viorica Dăncilă, cât și alți membri din conducerea partidului au declarat că subiectul „justiție” nu își are rostul în campania pentru prezidențiale.

(Jurnal)