Șapte tone de deșeuri, transportate ilegal din Bulgaria, oprite la P. T. F. Giurgiu

0
87

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit într-un ansamblu rutier, condus de un cetăţean bulgar, cantitatea de 7.000 de kilograme deșeuri, constând în obiecte electronice, electrice și convertoare catalitice, care erau transportate fără a fi îndeplinite condiţiile legale.

În ziua de 08.02.2022, în jurul orei 13.30, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetățean bulgar, în vârstă de 50 de ani. Șoferul transporta conform documentelor prezentate, deșeuri electronice, electrice și convertoare catalitice uzate.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, colegii noștri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că în mijlocul de transport se aflau 7.000 de kilograme deșeuri, care au fost încărcate din Bulgaria și aveau ca destinație o societate comercială din Germania.

Autoritățile competente nu au permis intrarea pe teritoriul României pentru deșeurile sus-menționate, întrucât documentele de transfer prezentate de către șofer erau incomplete.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)