14508479_10207039738416776_650206907_nSâmbătă, 1 octombrie, începând cu ora 11.00, în sala de festivităţi a Centrului Cultural „Ion Vinea” va avea loc deschiderea noului an (2016 – 2017) al cursurilor extracuriculare de timp liber.

Potrivit declaraţiei managerului Centrului, prof. Virgil Peţanca, pentru publicaţia noastră, cursurile se adresează, ca în fiecare an, tuturor categoriilor de vârstă şi cuprinde aproape toată plaja domeniului artistic:

La atelierul de Artă plastică, cursurile sunt conduse de profesoara  Petra Şerbănescu, un pictor desăvârşit cu o extraordinară vocaţie pedagogică. La Clasa de Teatru cursurile sunt conduse de prof. Ionela Cralevici. Seriozitatea şi perseverenţa cu care domnia sa abordează pregătirea elevilor face ca de mulţi ani să câştigăm premii importante la cele mai puternice concursuri naţionale de gen. La Canto muzică uşoară şi populară – cursurile sunt conduse de prof. Carmen Mihaela Peţanca, specialist care a reuşit să aducă primele trofee naţionale la Giurgiu. La Dans modern – cursurile sunt conduse de prof. Ştefania Moga, coregraf cu multă experienţă şi dăruire în ceea ce realizează cu elevii. Tot dânsa pregăteşte şi trupa de majorete ”Step U şi în sfârşit cursurile de Dansuri populare sunt conduse de prof. Velicu Prodan, care reuşit să cultive în rândul copiilor dragostea pentru dansul tradiţional şi a format echipe care ne reprezintă în festivaluri naţionale şi internaţionale –ne-a precizat prof. Peţanca.

De asemenea, Centrul Cultural al Municipiului beneficiază de săli şi logistică adecvată pregătirii cursanţilor, precum şi de o încadrare cu specialişti pe fiecare domeniu artistic.

Cu siguranţă, elevii care vor ajunge la o anumită performanţă vor avea nobila misiune ca alături de profesorii lor să reprezinte oraşul nostru şi chiar ţara la diferite festivaluri şi concursuri naţionale şi internaţionale. Tuturor le dorim un an cu multe împliniri şi vă aşteptăm cu mult drag la cursurile noastre, ne-a mai spus prof. Virgil Peţanca. Precizăm că înscrierile se fac zilnic la secretariatul instituţiei, în funcţie de numărul de locuri disponibile.    

Teodora NICOLAU