parfumuri-1346365914 Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit peste 1000 flacoane de parfum, genţi, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetăţeni români şi un cetăţean turc au încercat să le introducă ilegal în ţară. 

În data de 27 septembrie, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit în cala a două autocare,  33  perechi pantofi sport şi articole vestimentare şi 97 genţi damă, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Posesorii bunurilor, doi cetăţeni români, în vârstă de 20, repectiv 34 de ani, au declarat că le-au achiziţionat dintr-un bazar din Istanbul – Turcia,  cu scopul de a le comercializa în România.

             A doua zi, în data de 28 septembrie, în jurul orei 04:00, dimineaţa,  poliţiştii de frontieră au selectat pentru control un autocar, la volanul căruia se afla un cetăţean turc.

            Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în bagajele personale ale cetăţeanului turc Hacim K., 890 flacoane de parfum, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute. Acesta a declarat că a cumpărat bunurile din centrul oraşului Istanbul, contra sumei de 800 USD, cu scopul de a le comercializa prin intermediul internetului.

Niciuna dintre cele trei persoane depistate de poliţiştii de frontieră cu produse susceptibile a fi contrafăcute nu deţinea documente de provenienţă sau certificate de calitate pentru bunurile respective, fapt pentru care produsele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută  şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998.

De precizat că în ultimele zile, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat in zona de competenta acţiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute. 

(Jurnal)


1 COMENTARIU

  1. Nu intelegm oare politistii de frontiera nu se ocupa conform legii numai de persoane si documete de calatorie???? Ce ne tot scoate ochii cu descoperiri epocale cu citeva parfumuri si trente care nu au nici o valaore si care oricum se ditrug fara a aduce bugetului nici o centima. Munca pe care o fac politistii de frontiera este munca pur de vama. Asa ca ce faceti voi este apa de ploaie.