Sâmbătă, 31 iulie, în doar 4 ore polițiștii giurgiuveni au verificat peste 260 de autovehicule! Ce au constatat…

0
147

Sâmbătă,  31 iulie , polițiștii rutieri giurgiuveni au fost prezenți încă de la primele ore ale dimineții pe principalele artere rutiere din municipiul Giurgiu, desfășurând o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, dar și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În numai patru ore, au fost verificate 265 de autovehicule, fiind aplicate 80 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.930 de lei.   Șapte dintre ele au fost aplicate pentru depășirea regimului legal de viteză și două pentru conducere sub influența alcoolului.

De asemenea, pentru abaterile constatate au fost sancționați 16 bicicliști și 6 conducători de motociclete și trotinete electrice, fiind reținute 4 permise de conducere. Acest lucru dovedește că apelul nostru, făcut recent,   vizându-i pe tinerii care circulă sub vârsta legală, prin locuri mai puțin permise, cu scutere și trotinete electrice a fost luat în seamă .

După cum ne informa biroul de presă al Inspectoratului de Poliție, astfel de acțiuni se desfășoară permanent, atât în municipiu cât și în județ, având ca scop principal menținerea disciplinei în trafic.

Ce vă recomandă polițiștii rutieri  pentru a vă feri de accidente, dar și de amenzi:

  • Nu urcați la volan în stare de ebrietate alcoolică pentru a nu pune în pericol propria viață și a celor din jur, iar în cazul în care o persoană intenționează să se urce în stare de ebrietate la volan, nu ezitați să o atenționați asupra riscurilor la care se expune!

  • Adaptați permanent viteza de deplasarea la particularitățile de drum și de trafic!

  • Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice sau substanțelor psihoactive!

(Jurnal)