Salariați ai Serviciului de Ambulanță Giurgiu, târâți, fără voia lor, într-un scandal devenit viral în mediul online (VIDEO)

0
2724

Cu câteva zile în urmă (în data de 10 noiembrie), puțin după miezul nopții, două înregistrări video au devenit virale în mediul online.

Personajele filmulețelor au fost două tinere, ce și-au manifestat grobian nemulțumirea față de modul în care ar fi fost tratate de către angajații Serviciului Județean de Ambulanță Giurgiu cât și de către personalul de pază al spitalului…

Contactați, reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță au precizat faptul că în acest caz, este în derulare o anchetă internă. De precizat însă că, din informațiile primite de noi, personalul UPU ar fi încercat  să o sedeze pe una dintre tinere pentru a putea fi transportată la Spitalul Vadu Lat. Acest lucru urma să se facă însă numai în urma consimțământului familiei.

Mai mult, ambulanțierii  împreună cu personalul de pază al Spitalului ar fi încercat să o convingă pe pacientă că va fi dusă la domiciliu. Tânăra s-a așezat însă pe scările autospecialei de ambulanță, refuzând total să se urce în mașină.  Ba chiar, în văzul tuturor , și-ar fi făcut nevoile fiziologice în același loc.

Un martor al evenimentului, contrariat de scenele la care a fost martor, fără voie, a scris pe facebook:

„Ipotetic vorbind, povestea spune așa: câțiva tineri care consumaseră droguri s-au panicat atunci când uneia din gașcă i s-a făcut rău și a leșinat. Ambulanța a adus-o pe tânăra de 18 ani care pe baza consumului de substanțe ilegale avea pupilele dilatate – astfel orice medic s-ar fi gândit să recolteze probe toxicologice, exact cum probabil a făcut și medicul de gardă. În tot acest timp, cât pacienta ar fi primit îngrijiri, agitatorii (tinerii care ar fi însoțit-o pe pacientă) ar fi stat în ușa spitalului spărgând semințe și făcând circ.

Între timp, o altă pacientă, cea din filmare, investigată de către medicul de gardă, este trimisă la un spital de psihiatrie unde trebuia tratată pentru o boală ce îi afectează luciditatea. Deși fusese sedată, medicația nu și-a făcut efectul, dar pacienta tot trebuie transportată – deoarece inclusiv familia afirma că este un pericol atât pentru ea cât și pentru cei din jur (aceasta părăsind domiciliul de nenumărate ori și fiind găsită de poliție în condiții precare).

Și ajungând povestea la sfârșit, după tot acest eveniment filmat de niște puști drogați, care stăteau ca la cinema și spărgeau semințe, cineva a anunțat poliția pentru a calma spiritele dar desigur, poliția nu a rezolvat problema, puștii au postat ceva scos din context pentru a fi virali și au continuat să tragă pe nas. Să dea cu piatra cel fără de păcat”, mai scria martorul acestui eveniment, pe facebook.

Iată cum persoane cu probleme psihice, sau consumatoare de substanțe psihotrope generează, gratuit, probleme majore angajaților Spitalului de Urgență cât și paznicilor de aici, Serviciului de Ambulanță, a căror cadre sunt extrem de epuizate în această perioadă, asaltate zi și noapte de către apelurile celor infectați cu covid.

(Jurnal)