Sub acest titlu apare, pe site-ul forbes.ro, un articol menit să îi facă pe giurgiuveni să creadă că asupra judeţului s-a revărsat cine ştie ce corn al abundenţei…

În cele ce urmează, redăm integral textul publicat de site-ul amintit, cu precizarea că, deşi unele informaţii ar putea părea de domeniul fantasticului, ele sunt cât se poate de reale, iar faptul că, la prima vedere, nu le dăm crezare, demonstrează doar ignoranţa, probabil, a unora faţă de evenimente cu adevărat importante pentru comunitate, dar şi pentru promovarea unor asemenea evenimente.

 „Giurgiu reuşeşte o intrare spectaculoasă în topul oraşelor de business din România, afacerile din localitate fiind recunoscute mai mult pentru volum.

De altfel, judeţul este recunoscut pentru spaţiile industriale, precum Business Industrial Park, şi drept zonă de graniţă, la limita de sud a acestuia fiind graniţa cu Bulgaria, ceea ce facilitează legătura cu Sud-Estul Europei.

Cel mai mare business din judeţ este Volvo România, care a ales să-şi controleze de-aici businessul din ţara noastră, având doar operaţiuni de comerţ (n.r. – renumitul constructor de automobile şi-a stabilit sediul în Bolintin Deal, pe strada Ithaca nr. 520, încă din anul 2016, dar nimeni nu a considerat necesar să facă public acest lucru).

Acesta a obţinut în 2016, anul pentru care există cele mai recente date complete, un business de 243,7 milioane de lei, o scădere de 18%, comparativ cu anul anterior, dar a trecut pe profit, obţinând unul net de 9,54 de milioane de lei, faţă de pierderea de 3,9 milioane de lei din anul trecut.

Acesta a fost urmat de Voestalpine Steel Service Center România, care, în 2016, şi-a crescut businessul cu 13,4% , faţă de anul anterior, până la 236 de milioane de lei, iar profitul cu 75%, până la 20,87 de milioane de lei. Locul 3 l-a ocupat transportatorul Gebrüder Weiss, care şi-a crescut businessul cu 7%, până la 228,75 de milioane de lei, dar profitul net i-a scăzut cu 21%, până la 7,34 de milioane de lei.

Singurul business din judeţul Giurgiu în Top Forbes 500 Companii româneşti 2017, pe baza datelor din 2016, este comerţul cu produse chimice Azochim, deţinut de Viorel Anton. Acesta a obţinut un profit net de 6 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 195,2 milioane de lei, la această ultimă categorie fiind pe locul 5 în judeţ” mai scriu cei de la forbes.ro.

(Jurnal)