Conform proverbului ” Când doi se ceartă al treilea câștigă”,        referindu-ne  în mod direct la disputele extrem de tensionate dintre  coaliția de guvernare și opoziție, în aceste ultime zile, miza fiind moțiunea de cenzură introdusă de PNL, constatăm din nou un lucru care ne lasă ca de fiecare dată un gust amar …

Singurul căștigător detașat  este și de această dată… UDMR-ul! Un partid  care a obținut ceea ce și-a propus și anume modificarea  Codului Administrativ.

Un Cod care  statuează , conform noului proiect ,  eliminirea pragului de 20% pentru folosirea limbii materne a minorităţilor naţionale în prefecturi, primării, consilii judeţene şi locale, dar şi cum vor fi montate plăcuţele bilingve.  

Cu alte cuvinte, pragul existent de 20% , în ceea ce priveşte obligativitatea folosirii limbii materne în instituţiile publice, va putea fi eliminat, dacă aşa consideră autorităţile publice.

Totodată, proiectul de Cod administrativ prevede şi cum pot fi instalate plăcuţele bilingve.

În consecință, adresăm felicitări acestui partid care a știut ca de obicei să profite de cadrul tensionat al moțiunii de cenzură , negociind  exemplar în numele  conaționalilor  săi, care  i-au ales  tot timpul, tocmai pentru pragmatismul lor, indiferent că au fost în Opoziție sau la guvernare.

Faptul că o minoritate impune regulile unei majorități, spune multe despre politica noastră dâmbovițeană și mai ales despre cât de lipsiți de proiecte , de determinare și de imaginație sunt  liderii noștri politici…

(Jurnal)