După zicala „Dacă vrei cu adevărat, poţi!”, primarul comunei Găujani, Dumitru Marcu, şi-a surprins, într-un mod plăcut, consătenii.

Sătul, probabil, de birocraţie atunci când vine vorba despre depunerea unui proiect cu finanţare din alte surse decât cele proprii, a luat taurul de coarne şi, doar în câteva luni, cu fonduri din bugetul local, a reuşit modernizarea întregului sistem de iluminat public.

„Am constatat că durează destul de mult atunci când vrei să accesezi un proiect. Şi, cum iluminatul în comună era o prioritate – şi, totodată, o urgenţă, ne-am decis, în cadrul Consiliului Local, să găsim soluţii proprii pentru realizarea acestuia. Astfel, cu fonduri din bugetul propriu, am reuşit modernizarea iluminatului public stradal, iar acum avem becuri de tip LED în comună. Chiar dacă a fost un efort bugetar semnificativ, economiile pe care le vom face, în timp, la facturile de curent electric vor amortiza investiţia. De acum, putem spune şi despre comuna noastră că este o comună ce se îndreaptă către modern, către normalitate, până la urmă”, ne-a declarat, recent, primarul Dumitru Marcu.

Deşi este sezonul vacanţelor şi al concediilor, acesta a ţinut să ne precizeze că nu se va opri aici, ci că va căuta, în continuare, soluţii pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor comunei Găujani.

(Jurnal)