Să nu ziceți că nu v-am spus!   Instalaţiile GPL pot deveni un pericol pentru conducătorii auto  dacă sunt montate la  service-uri neautorizate!

0
137

montaj-gplInstalaţiile GPL, montate la service-rile neautorizate, pot transforma maşinile în bombe pe roţi. Este semnalul de alarmă pe care îl trag experţii. În plus, şoferii care conduc astfel de maşini trebuie să ştie că mai au câteva reguli în plus de respectat. Aceasta este cea mai gravă problemă întâlnită nu de puţine ori, de către inspectorii Registrului Auto Român care se ocupă cu omologarea instalaţiilor GPL.

Tot mai mulţi şoferi îşi instalează astfel de sisteme ca să plătească mai puţin pentru combustibil. Un litru de GPL costă jumătate din preţul unui litru de benzină. Dar, atenţie. Nu vă montaţi astfel de instalaţii, decât la un service autorizat.

În plus, conducătorii maşinilor pe GPL trebuie să ştie că au câteva reguli de respectat.

Reprezentanţii Registrului Auto Român le recomandă celor care au maşini pe GPL să le verifice periodic la un service autorizat. Sunt 240 în toată ţara. Lista lor o găsiţi pe site-ul instituţiei.

 (Marian Taru)