Să ne cunoaștem consilierii. Astăzi : Mirela Ciulacu (PNL)

0
651

1401803_178372565698646_176161082_oReporter: În debutul dialogului nostru, am dori să ne precizați câteva date biografice despre dumneavoastră.

Mirela Ciulacu: M-am născut la data de 24.04.1975 în municipiul Giurgiu, fiind cea mai mare dintre cele trei surori. Am urmat cursuri umaniste, absolvind Liceul ”Ion Maiorescu”, profilul ”Limbi Moderne” şi Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Române de Ştiinţe şi Arte ”Gheorghe Cristea” Bucureşti. Sunt căsătorită cu cel pe care l-am cunoscut în urmă cu 20 de ani, în momentul în care m-am înscris în P.N.L., şi avem o fiică de 17 ani, ce reprezintă, de departe, cea mai mare realizare a noastră.

 

Rep: În continuare, referitor la activitatea și realizările dumneavoastră profesionale de până acum, ce ne puteți spune?

M.C: În ceea ce priveşte latura profesională, pot spune că am lucrat în administraţia publică locală timp de 3 ani, începând ca secretară a prefectului, pentru câteva luni, ca apoi să devin consilier fond funciar în cadrul Prefecturii Giurgiu, ulterior fiind consilier juridic la Primăria Giurgiu. Din anul 2005, practic cu pasiune avocatura, profesie ce mi se potriveşte incredibil de mult, ce mi-a adus satisfacţii, dându-mi posibilitatea să-mi ajut semenii.

 

Rep: În ceea ce privește activitatea politică, în primul rând, când ați ”cochetat” prima dată cu acest domeniu și ce v-a determinat să pătrundeți în el?

M. C: În ceea ce priveşte activitatea politică, în luna iulie a anului 1996, la îndemnul unui prieten, m-am înscris în PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL, filiala Giurgiu. Factorul determinant al înscrierii mele într-un partid a fost pasiunea constantă pentru istorie şi în special pentru istoria liberalismului în România. Am început politica prin a lipi afişe pe aproape toţi stâlpii din oraş, întorcându-mă seara, târziu, acasă, cu părul plin de lipici, pe care nu-l puteam desprinde decât cu foarfeca. După un an de activitatea politică, în anul 1997, am devenit preşedinta Organizaţiei Municipale a Tineretului Liberal. În anul 1999 s-a născut fiica mea, Bianca – Iulia, moment în care m-am implicat mai puţin în politică, iar în anul 2001 am decis să iau o pauză. Până în anul 2011 am susţinut P.N.L. ca simplu membru, apoi m-am hotărât să mă implic mai mult, în anul 2012 devenind membru al Biroului Permanent Municipal, şi, ulterior, în Biroul Permanent Judeţean. În prezent, sunt vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale a P.N.L. Giurgiu. În anul 2013 mi-a fost validat mandatul de consilier local, pe care l-am dus la bun sfârşit, iar în anul 2016 am obţinut cel de-al doilea mandat.

 

Rep: De curând, ați redevenit consilier în cadrul Consiliului Local Giurgiu. A fost greu drumul parcurs până aici? Ce înseamnă pentru dumneavoastră postul de consilier local? Ce așteptări aveți și ce vă propuneți să realizați în această calitate?

M.C: Drumul spre funcţia de consilier local nu a fost nici prea greu, nici prea uşor. Pentru mine, această funcţie este una onorantă dar, în acelaşi timp, presupune asumarea unor responsabilităţi, pentru că puterea de decizie înseamnă în primul rând responsabilitatea celor mulţi, în joc fiind, adeseori, destinul oamenilor. Şi în mandatul trecut, şi în prezentul, mi-am adus aportul la activitatea Consiliului Local printr-o serie de amendamente, concretizate în hotărâri. Am fost iniţiatorul proiectului privind reducerea taxelor şi impozitelor locale pe anul 2016, proiect care, din păcate, nu a mai fost dezbătut în şedinţele Consiliului Local. Îmi propun să fiu cel puţin la fel de activă ca până în prezent, iar prin experienţa de 12 ani de avocatură, ce m-a ajutat permanent în exercitarea funcţiei de consilier local, să veghez ca hotărârile adoptate să fie unele legale şi oportune. Îmi doresc ca hotărârile Consiliului Local să fie adoptate exclusiv în interesul cetăţeanului, al cărui interes este ocrotit prin lege. Poate, într-o zi, dorinţa mea se va concretiza.

 

Rep: Unde vă vedeți peste 5 ani?

M.C: Pe plan profesional, activând tot în domeniul juridic, vechea mea pasiune, iar pe plan politic deputat sau, de ce nu, primarul municipiului Giurgiu , dacă dl. Barbu nu va mai candida , considerând că a venit timpul ca o femeie să reprezinte executivul.

 

Rep: De asemenea, am dori să vă cunoaștem și în calitate de om, cu calități și defecte, cu împliniri și dezamăgiri… Cum v-ați autocaracteriza în câteva cuvinte? Care este cea mai mare împlinire a dumneavoastră? Dacă ar fi să vă doriți ceva mai mult, pe orice plan sau aspect al vieții, care ar fi acel lucru?

M. C: Sunt o persoană poate prea empatică, empatia în cazul meu nefiind neapărat o calitate, mai degrabă un defect. Ador fair-play-ul… sunt, uneori, încăpăţânată şi iubesc, iubesc mult oamenii. Cea mai mare realizare a vieţii mele va rămâne fiica mea, cea care m-a făcut mereu mândră de faptul că-i sunt mamă. Dacă ar fi să îmi doresc ceva foarte mult, atunci îmi doresc să pot ajuta în continuare cât mai mulţi oameni, atât în cadrul profesiei, cât și în plan personal.

 

Rep: Nu în ultimul rând, pentru a ”definitiva” conturarea imaginii de ansamblu despre dvs, ne puteți vorbi despre hobby-urile pe care le aveți?

M.C: Ca orice om, şi eu am câteva pasiuni: şofatul, cititul, gastronomia. Dacă timpul mi-ar permite, aş conduce ore întregi, ascultând muzică, aş citi orice, aş învăţa să gătesc franţuzeşte (franceza este limba străină preferată), aş face multe lucruri…

 

(Teodora Nicolau)