centru-de-turismConform legislației în vigoare, termenul limită pentru obținerea certificatului de acreditate pentru Centrul Național de Informare și Promovare Turistică – Giurgiu este la sfârșitul anului 2016.

Personalul angajat în cadrul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică, a întocmit dosarul cu documentația prevăzuta în ordinul 1096/2008 și l-a depus la Autoritatea Națională pentru Turism, iar în data de 09.08.2016 a fost obtinut certificatul de acreditare.

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică – Giurgiu oferă toată gama de informații necesare unui turist: oferte de cazare, transport, obiective de vizitat, monumente și atracții turistice, oferte ale operatorilor locali, programe și evenimente ale comunităților locale, hărți, pliante, broșuri, atât proprii cât și ale agenților economici din turism.

Obiectivul general al CNIPT Giurgiu îl constituie promovarea cu precadere al potențialului turistic din Municipiul Giurgiu, in tara si in afara granitelor cu scopul cresterii numarului turistilor.Alte obiective ale acestui Centru sunt urmatoarele

-promovarea sustinuta a dezvoltarii turistice in scopul cresterii beneficiilor obtinute de pe urma valorificarii resurselor turistice pentru comunitatea locala

-punerea in valoare a potentialului zonei si cresterea vizibilitatii pentru obiectivele deja cunoscute

-crearea si punerea in valoare a unei oferte turistice autentice, originala, bazate pe spatiul local

Realizarea unor retele parteneriale si lansarea de pachete turistice in parteneriat cu toti factorii relevanti .

De la începutul anului și până în prezent,  Centrul Național de Informare și Promovare Turistică a fost vizitat de aproximativ 350 de turiști cu preponderență străini din țări precum: Olanda, Elveția, Franța, Germania, Austria, Anglia, Grecia, Bulgaria etc. În România, nu este încă suficient de răspândit acest gen de unități de informare cum este în afara granițelor, unde Centrele de Informare sunt primele locuri vizitate de turiști.

Misiunea Centrului National de Informare si Promovare Turistica este de a prezenta toate ofertele si atractiile turistice locale si regionale in scopul cresterii numarul turistilor in zona.

În Giurgiu turiștii au putut găsi cu ușurință Centrul de Informare datorită faptului că acesta se afla in zona centrala a orasului,  pe B-dul Bucuresti nr.59A -Parc Mihai Viteazu ,  drumul spre unitate fiind semnalizat corespunzător prin indicatoare rutiere .

Programul de functionare este de luni pana duminica intre orele 08.00 -17.00.

Personalul specializat al Centrului va asteapta cu informatii si va pune la dispozitie pliante si brosuri despre locurile de vizitat din Giurgiu si din imprejurimi.