AcasăActualitateSă ne cunoaștem consilierii. Astăzi, Ionel MUSCALU (ALDE)

Să ne cunoaștem consilierii. Astăzi, Ionel MUSCALU (ALDE)

IMG_6364-2Reporter: În debutul dialogului nostru, am dori să ne precizați câteva date biografice despre dvs.

Ionel Muscalu: Cred că o să credeți că m-am născut, am crescut, am învățat, mi-am întemeiat familie, am făcut armata, am urmat o carieră aici în Giurgiu. Din municipiul nostru am ieșit pentru a merge la școală, apoi ca secretar de stat, președinte ANOFM și director general OSIM și, desigur, în concedii. Așadar, m-am născut într-o preafrumoasă zi de sâmbătă, 13 aprilie, acum 42 de ani, am învățat la Școala nr.10, la Școala nr.5, azi Emil Gulian, la Liceul Ion Maiorescu, La Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, la Facultatea de Drept. Am făcut 3 mastere la Universitatea București, la ASE, la Institutul National de Administrație (INA). M-am căsătorit când eram în armată, tot la Giurgiu. Am un băiat, care este elev la Colegiul Național Ion Maiorescu. Anul acesta a terminat cu media generală 10.00 și da, sunt mândru de el. La fel de mândru ca și de soția mea, un om deosebit.

Reporter: În continuare, referitor la activitatea și realizările dvs. profesionale de până acum, ce ne puteți spune?

Ionel Muscalu: Onoare, muncă, onestitate, respect față de ceilalți, cam acestea sunt principiile după care m-am călăuzit în activitate și am ajuns să am diverse realizări personale în profesie. Am muncit de la 14 ani. Am fost fie cu ziua, cum se mergea atunci, în vremea lui Ceaușescu, fie am lucrat ”la negru” în timpul facultății. Sunt fericit că am fost și barman și ziarist și șef de echipă și redactor șef la radio și realizator de emisiuni radio-tv și … apoi am intrat în administrație. Am fost directorul executiv al DAPL Giurgiu din Primărie, apoi directorul executiv al DAS Giurgiu, pe care eu am înființat-o, apoi al DMPS Giurgiu, președintele ANOFM, administratorul public al județului Giurgiu, directorul general al OSIM, șomer, bibliotecar. Cred că cele mai importante realizări profesionale pe care le-am avut au fost cele ca manager, care a îmbunătățit activitatea oamenilor cu care am lucrat, care a adus milioane de euro în instituțiile unde mi-am desfășurat activitatea. Desigur, mă simt extrem de onorat că am condus delegații românești la Parlamentul European, Comisia Europeană, OHIM, OMPI, OEB sau la bianualele SPO. Am cunoscut oameni extraordinari, am lucrat cu miliardele de lei și sutele de milioane de euro, am adus și eu micul meu aport la un plus de dezvoltare, care să-i confere cetățeanului român un plus de accesibilitate la servicii publice de calitate. 

 Reporter: În ceea ce privește activitatea politică, în primul rând, când ați ”cochetat” prima dată cu acest ”domeniu”?

Ionel Muscalu: Sunt un produs al școlii și politicii giurgiuvene. Nu mi-am depășit maeștrii, dar nici nu am dorit asta vreodată. 1998  a fost anul intrării mele în politică. Dar aș vrea să răspund aici la o întrebare nepusă: sunt cel mai bogat dintre oamenii politici din Giurgiu. Am văzut că ei se întrec în a-și susține sărăcia! Eu sunt proprietarul unei averi incomensurabile și inalienabile, pe care a descoperit-o la mine marele critic literar Alex. Ștefănescu. Cine este curios, poate să citească prefața acestui mare critic la ultimul meu volum de poezie! E adevărat că nu am trecut-o în Declarația de Avere.

 Reporter: De curând, ați devenit consilier în cadrul Consiliului Local Giurgiu. A fost greu ”drumul” pe care l-ați parcurs până aici? Ce v-a motivat cel mai mult în acest sens?

Ionel Muscalu: Foarte greu. A trebuit să trec prin 24 de ani de muncă, din care 19 doar în administrație, ca să ajung aici. Mi-ar fi plăcut să fiu consilier local într-un alt mandat sau să fiu consilierul mai multor giurgiuveni. Iubesc Giurgiul cu oamenii lui, chiar dacă nu întotdeauna îi înțeleg masochismul. Avem oameni de o certă valoare, care stau deoparte, lăsând pe unii mai puțini fățoși să ia fața orașului. Ce m-a motivat? Dorința de schimbare și gândul că trebuie să pun totul la bătaie pentru a face ceva pentru oamenii obișnuiți din acest oraș destul de trist, cu tot cu cauciucurile lui reșapate… Trăim într-un oraș de tradiție, plin de potențial, într-o vreme în care totul este posibil, dar încă nu ne găsim ritmul de dezvoltare, ci doar cel de îmbătrânire și degradare. Eu sunt un optimist convins, așa că voi lupta cu zâmbetul pe buze să se aplice ceea ce unii țin minte doar în campaniile electorale. Și, să știți că fără colegii mei din ALDE nu eram aici. Lor trebuie să le mulțumesc pentru încrederea de a mă promova și giurgiuvenilor fiindcă ne-au votat! Speram totuși, am crezut sincer că vom fi mai mulți, dar giurgiuvenii au taxat politicienii și și-au văzut de ale lor, lăsându-i pe politicieni să își vadă și ei de ale lor. Eu tot nu cred că aceste alegeri au fost alegeri, ci o mânărie sinistră a unei mașinării unsă în rele. Vorba lui Toma Petcu, instituțiile nu au fost pregătite pentru schimbarea pentru care cetățenii au fost pregătiți. 

 Reporter: Ce înseamnă pentru dvs. postul de consilier local? Ce așteptări aveți și ce vă propuneți să realizați în această calitate?

Ionel Muscalu: Înseamnă responsabilitate față de concetățeni și găsirea de oportunități de dezvoltare a comunității. Înseamnă că nu voi vota nimic de dragul cuiva, ci doar dacă este legal și corect . Aștept în primul rând de la mine să arăt că ALDE este un partid serios, care propune și caută soluții pentru viitorul acestui oraș. Îmi propun ca în acest mandat să fiu alături de cei doi colegi ai mei și să arătăm că trebuie limitate puterile discreționare ale unei false majorități, fiindcă adevărata majoritate nu a votat pe nimeni, nu are încredere în nimeni. Deci, îmi doresc să fac, să facem, ca oamenii să își reconsidere opiniile față de noi, politicienii. Nu toți suntem hoți, corupți, incompetenți! Dacă vom sluji bine comunitatea și dacă cetățenii vor simți asta, își vor schimba atitudinea, dacă nu, nu. Și viclenia și adevărul ies întotdeauna la iveală.

Reporter: Unde vă vedeți peste 5 ani?

Ionel Muscalu: Conducând o expediție către Polul Nord, la cât de inconștienți sunt cei care ne conduc. Probabil acolo va fi mai răcoare, mai trăibil. Glumesc! Am de gând să fiu aici și să lucrez în continuare.

 Reporter: De asemenea, am dori să vă cunoaștem și în calitate de om, cu calități și defecte, cu împliniri și dezamăgiri… Cum v-ați autocaracteriza în câteva cuvinte? Care este cea mai mare împlinire a dumneavostră? Dacă ar fi să vă doriți ceva mai mult, pe orice plan sau aspect al vieții, care ar fi acel lucru?

Ionel Muscalu: Am încercat mereu să fiu un om bun. Am condus mii de oameni. Cea mai mare împlinire profesională este că după atâția ani, oamenii nu m-au uitat, că după zece ani mai sunt foști colegi care mă sună să îmi spună diverse. Cea mai mare împlinire a mea personală este familia. Mi-aș dori mult să schimb în bine viitorul acestei comunități, să fac să se vorbească de bine, cu mândrie despre această poartă de intrare și margine de țară totodată. Nu sunt un om fals, mi-ar plăcea ca destinul acestui oraș să se schimbe pentru ca viitorul nostru să fie aici, acasă, nu prin cine știe ce cotloane ale lumii largi.

 Reporter: Nu în ultimul rând, pentru a ”definitiva” conturarea imaginii de ansamblu despre dvs, ne puteți vorbi despre hobby-urile pe care le aveți? 

Ionel Muscalu: Am un hobby, scriu. Am scris opt volume de poeme, un roman…, am câștigat premii. Curând va fi lansarea „Îngerilor de ceară”, un roman, spun eu, cumva altfel, scris în așa fel încât, de oriunde l-ai începe a-l citi, să aibă același sens. Un roman, denumit simplu-proză, despre puterea distructivă a mentalităților, dar și despre rezistența la schimbare, despre evadare și zbor frânt, cu o tehnică neconvențională de a scrie altcumva, dar și despre puterea de regenerare, de uitare, de a o lua de la capăt. Trăim într-o lume în schimbare, în care reperele dispar rapid. Ceea ce ieri era inacceptabil, astăzi este banal. Ceea ce ieri era un reper, astăzi este stupid. Și cu toate acestea, diavolul nu ne-a întunecat de tot mintea, nu ne poate lăsa Dumnezeu rătăciți de tot și unii reușesc să scape cu viață…, chiar în viața aceasta.

 (Teodora NICOLAU)

 

VREMEA

Giurgiu
cer fragmentat
19.9 ° C
19.9 °
19.9 °
43 %
4kmh
82 %
lun
21 °
mar
24 °
mie
21 °
joi
21 °
vin
26 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com