Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate S-a terminat cu intimitatea noastră pe Whats App! Ce a decis CCR-ul…?!

S-a terminat cu intimitatea noastră pe Whats App! Ce a decis CCR-ul…?!

0
S-a terminat cu intimitatea noastră pe Whats App! Ce a decis CCR-ul…?!

CCR a decis că  Interceptarea WhatsApp-ului nostru este legală! Asta ar însemna că intimitatea pe care ne-o mai permiteam până acum pe telefonul personal va dispărea curând!

Interceptarea comunicaţiilor de pe WhatsApp sau alte aplicații de mesagerie este legală, a decis Curtea Constituțională. dacă se face cu mandat de la judecător!

Așa că nu avem de ce ne teme, ne explică juriştii. Oare așa să fie? Rămâne însă că instituțiile care trebuie să aplice legea să-și poată decripta aceste comunicații. Și nu e deloc simplu, spun specialiștii.

Legea îi oblige astfel pe furnizorii de internet să pună la dispoziția poliției sau procuraturii, comunicațiile video, audio sau scrise de pe diverse aplicații de mesagerie precum WhatsApp, Telegram, Signal sau altele.

Specialiștii spun însă că este destul de complicat ca aceste comunicații să fie decriptate, dar că nu este imposibil.

CCR a mai declarat constituțională interceptarea legală a WhatsApp-ului (adică doar cu mandat de la judecător) și în cazul unor suspecți de infracțiuni!

Curtea Constituțională a declarat însă neconstituțional textul de lege care se referă la stocarea metadatelor, inclusiv a istoricului de accesări.

Acest lucru va trebui corectat în legea care a fost retrimisă la Parlament.

 (Jurnal)

 

VREMEA

Giurgiu
cer fragmentat
12 ° C
12 °
12 °
47 %
2.8kmh
54 %
vin
12 °
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °