S-a schimbat… modificarea! Cum vor primi lumină și Paște, cetățenii, în seara de Înviere…

0
351

La scurt timp după acordul încheiat între Ministrul Internelor, Marcel Vela și Patriarhul Daniel, ce conferea extrem de multă relaxare cetățenilor în noaptea de Înviere, președintele Klaus Iohannis, total nemulțumit ( ca și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru), a solicitat  revenirea la decizia anterioară ce face trimitere la respectarea regulamentului din perioada Stării de Urgență.

Astfel Marcel Vela a ieșit miercuri seară cu o declarație în care  preciza că s-a  ajuns la un nou acord cu Patriarhia  ce au ca scop revizuirea unora dintre măsurile  destinate sărbătorilor pascale.

Slujbele religioase se vor oficia cu respectarea îndrumărilor BOR şi prevederilor din ordonanţele militare privind reuniunile publice şi distanţarea social,  fără participarea credincioşilor.

Sfânta Lumină va fi distribuită în parohii de către personalul clerical şi maximum 5 voluntari, în ziua de sâmbătă, 18 aprilie,  începând cu ora 20.00. Voluntarii   vor avea asupra lor cartea de identitate și o banderolă albă pe braţ.

Credincioşii vor primi Paştile şi sfânta Lumină fără a ieşi în stradă, iar în zona blocurilor acestea vor fi preluate de către un reprezentant care va purta echipament de protecţie, mască şi mănuşi.

Structurile MAI şi MApN vor asigura ordinea publică pe toată durata distribuirii Paştilor şi a Sfintei Lumini. Îi mulţumesc Patriarhului Daniel pentru înţelegere şi colaborare.”, a spus ministrul Vela.

(Jurnal)