Este agitaţie mare în administraţiile locale. În aceste zile se votează, la foc continuu, măriri consistente de salarii. Asta pentru că legea le permite acum autorităţilor locale să decidă singure cât o să câştige fiecare angajat.
După o logică greu de înţeles, aleşii judeţeni au aprobat, la rândul lor, în şedinţa extraordinară din data de 31 iulie, a Consiliului Judeţean Giurgiu, majorarea salariilor de bază pentru personalul din cadrul familiei ocupaţionale ”Administraţie” din aparatul de specialitate al CJ, precum şi din cadrul serviciilor pu-blice din subordinea acestuia. Numai că, după ce a expus datele problemei, cei din sală – şi, cel mai probabil, ulterior şi locuitorii de rând ai municipiului şi judeţului – au înţeles, de la vicepreşedintele CJ, Lucian Corozel, că, de fapt, cresc doar ANUMITE salarii, în speţă ale celor din condu-cerea instituţiei.
Pentru că, pentru restul… se pare, că nu va veni mult-aşteptata majorare salarială, ba dimpotrivă!
„Funcţionarii publici şi personalul contractual vor avea, conform legii 153/2017, salariul stabilit prin hotărâre de Consiliu Judeţean, dar nu mai mare decât (n.n.- salariul) sau in-demnizaţia lunară a vicepreşedintelui CJ, de 11.600 de lei, exclusiv majorări cu încadrarea”, a precizat reprezentantul compartimentului salarizare din CJ.
La rugămintea consilierului Dumitru Gavrilă, de a se preciza, concret, în ce constă majorarea salarială, şi respectiv, cu cât vor creşte aceste salarii, vicepreşedintele Lucian Corozel a replicat, scurt: „Aveţi în anexă”, uitând, probabil, că giurgiuvenii de rând nu au acces la numita „anexă”.
Explicaţiile care au urmat, ale vicelui Corozel au fost mai degrabă menite să lase pe toată lumea în ceaţă decât să lămurească pe cineva: „Avem un minim şi un maxim, de care nu putem trece, şi în care trebuie să ne încadrăm. Am ţinut cont de acele prevederi în care mare parte dintre salariaţi nu vor mai beneficia de sporul de proiecte, pentru că mai avem acum doar trei proiecte în derulare care au eligibile cheltuielile cu personalul. La o simulare, la 30 iunie, cu acelaşi număr de personal, şi cu acelaşi număr de ore lucrate, dar cu salariile valabile de la 1 iulie, avem o diminuare a fondului de salarii”, a mai spus Lucian Corozel.
”Care va să zică” salariile se vor modifica, pentru mulţi (pentru 65 de persoane, dacă e să ne luăm după cele menţionate de către „vicele” CJ), însă ”în jos!”, ajungând ca veniturile respective ale salariaţilor să fie chiar şi cu 75% mai mici!? În consecinţă, curată majorare prin diminuare, „coane Fănică, s-avem rezon” !
(Cityzen)
avem un minim si un maxim suntem convinsi ca ati ales minimul ha ha ha