Statul de… “drepţi”!

0
330

noiProfitând de o lege avantajoasă multe cadre ale MAI, cât şi  din alte structuri militare au solicitat pensionarea la cerere, având în vedere sumele consistente cu care s-au putut pensiona. Sume ce sfidează de departe  pensiile unor profesori universitari, cercetători, medici chirurgi cât şi pe cele ale acelor  muncitori care au  trudit în condiţii grele zeci de ani şi care trăiesc astăzi la limita subzistenţei, din pensii jenante.

Şi pentru ca discriminarea  şi nedreptatea să capete proporţii de nesimţire maximă, aceşti   privilegiaţi ai sistemului, cadre ale MAI, ieşiţi la pensie la doar 45 de ani, încasând lunar câte 7 sau 8 mii de lei, sunt angajaţi tot la stat. Şi uite aşa oamenii ăştia care au mâncat o viaţă din bugetul comunităţii sunt reciclaţi, fiind angajaţi   în companii şi regii  ale statului,  fie în funcţii de conducere,  fie prin consiliile de administraţie pe salarii babane plătite tot din banul contribuabilului.  Ei nu au voie să pună mâna la treabă într-o societate privată că li se strică dunga la pantalonii cu vipuşcă. La acest moment, în România, nu există Instituţie de stat, Companie sau Consiliu de Administraţie al vreunei societăţi de stat să nu aibă în componenţă vreun ofiţer   din servicii sau vreun cadru MAI, proaspăt ieşit la pensie.

Evident, Municipiul şi Judeţul Giurgiu nu putea face excepţie.   Paradoxal, în timp ce aceste cadre se pensionează  pe bandă rulantă, poliţia   strigă disperată  acuzând lipsa de cadre. Deşi la scurt timp după punerea în aplicare a Legii pensiilor cadrelor militare, ce favorizează clar aceste categorii socio-profesionale,  au existat  unele ezitări, vorbindu-se chiar despre o eventuală recosmetizare a ei,  invocându-se sumele exorbitante, nejustificate, executivul a realizat că e greu să  dai înapoi când în joc  sunt epoleţii unor generali din servicii,  oameni ce trebuie păstraţi şi conservaţi  precum tezaurul naţional. În caz  contrar  ”spovedaniile”  lor  în anumite cercuri şi pe la diferite instituţii ale statului,  ar putea avea efectul unor seisme   nimicitoare pe scara politicii româneşti  ceea ce  ar produce  schisme greu de remontat  în  România statului de… ”drepţi”!

(Cityzen)