Proiectul pentru îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale a Şcolii Gimnaziale nr. 1 “Sfântul Gheorghe” va fi depus spre finanţare în scurt timp.

În şedinţa extraordinară a Consiliului local Giurgiu,  din 19 iunie, au fost supuse aprobării consilierilor locali documentaţia tehnico-economică (faza DALI) a proiectului, principalii indicatori tehnico-economici, precum şi cererea de finanţare a acestui proiect, urmând ca cel târziu la începutul lunii viitoare el să fie depus la MDRAP în cadrul POR 2014-2020, Axa 10.1.b.

Proiectul are o valoare totală de 12,4 milioane de lei şi cuprinde lucrări pentru consolidarea corpurilor tronson T1 şi tronson T2 de clădire, reabilitarea termică a corpului tronson T2, recompartimentarea interioară, supraetajarea corpului Tronson T2 cu o structură uşoară din lemn, amenajarea incintei, refacerea instalaţiilor interioare şi exterioare (electrică, apă/canal şi de încălzire), refacerea finisajelor interioare, amenajarea incintei, inclusiv refacerea împrejmuirii.

“Noi zicem că va fi un proiect ambiţios, 2,5 milioane de euro reprezintă finanţarea europeană, şi să sperăm ca în acest răstimp, de la depunere şi până la aprobare, vom avea şi un punct de vedere al Ministerului Afacerilor Interne de a ne pune la dispoziţie o suprafaţă de aproape 600 şi ceva de metri de teren în spatele şcolii şi în spatele fostei clădiri a Poliţiei Municipale, pentru a avea spaţiul necesar construirii din surse proprii a unei săli de sport pentru această şcoală”, a precizat primarul Nicolae Barbu.

(Jurnal)