Dialogul avut zilele trecute cu directorul general al societății Giurgiu Servicii Publice, Adrian Răcaru, ne-a relevat încă o dată lipsa de responsabilitate, ba chiar de educație a unor cetățeni ce continuă să depoziteze gunoaiele din gospodăria proprie pe domeniul public,  la întâmplare….

Străzile ”Tudor Vladimirescu”, ”Tabiei”, ”Smârdei”, ”Rudari”, acolo unde se află zona de acces a  străinilor în țară, sunt numai câteva din zonele  în care aproape zilnic unii cetățeni  abandonează gunoaiele rezultate în gospodăriile proprii – ne spunea Adrian Răcaru.  Gunoaiele sunt aruncate în zone neconforme …dar  ce este mai îngrijorător  este faptul că din ce în ce mai des , ele sunt  aruncate de către persoane cu un anumit nivel de educație, de la care am avea pretenții…! În acest context, dacă aș avea ceva de criticat este lipsa de atitudine civică a cetățenilor,   mai ales pe străzile mici, pe care locuiesc cel mult 20-30 de familii…

Adian Răcaru ne mai spunea că încearcă zilnic cu cei 85-90 de lucrători pe care îi are la dispoziție, să salubrizeze întreg orașul.

Dorim ca gunoiul să nu rămână pe străzi și să se adune de la o zi la alta…Sunt încă destui comercianți care nu au încheiat contracte de colectare a gunoiului cu societatea Girexim , motiv pentru care își depozitează gunoiul pe unde apucă. Iată de ce dorim ca foarte curând să individualizăm sacii de colectare , diferențiindu-i de cei normali, de culoare neagră, din comerț,  printr-o altă culoare. Astfel vom încerca să selectăm gunoiul prin intermediul acestor saci colorați – mai preciza directorul GSP.

Solicitat să ne spună câte ceva despre proiectele de viitor ale societății, Adrian Răcaru, ne-a vorbit  despre un proiect, pe fonduri europene, ce se  va ridica la aproape un milion de euro,  bani din care se vor achiziționa utilaje de salubrizare a orașului.

(Florian Tincu)