După ce platforma ROVACCINARE s-a blocat vineri la ora 15.00, din prima zi de înscrieri pentru etapa a II-a de vaccinare anti COVID și după explicațiile lamentabile oferite de către STS ,  celor care nu au putut  să se programeze, a început iureșul…!

Astfel, vineri după amiază,  doar  în 10 minute, numărul celor care accesaseră platforma prin telefon, de programare pentru vaccin era de circa 7000, ca după o oră să se ajungă la 12.000 !

Pe numărul unic dedicat programărilor din țară , după un calcul neoficial la un moment dat numărul celor înscriși era de circa 20.000 de persoane pe minut!!

În mod paradoxal, conform datelor celor care monitorizează   întreaga campanie de vaccinare, cadrele medicale mai puțin deschise la vaccinare sunt cele cu studii medii, în timp ce medicii și cadrele cu studii superioare sunt aproape în totalitate dispuse să facă vaccinul. Și asta, deși primele predispuse la îmbolnăvire  sunt asistentele , care intră în contact cu pacienții dintr-un spital.

La rândul său, premierul Florin Cîțu, care s-a vaccinat sâmbătă, 16 ianuarie,  informat de numărul mare al celor ce doresc să se vaccineze , a declarat: Acum s-a văzut foarte clar, românii vor să se vaccineze. Am depăşit momentul cel mai important, acela al dezinformării că românii nu vor să se vaccineze. Vor să se vaccineze. Lucrurile sunt determinate şi de numărul de vaccinuri. (…)Cum vor apărea şi alte vaccinuri, vom lua cât mai multe. Ceea ce încetineşte în perioada următoare va fi recuperat în săptămâna următoare. (…) Exact de 20 milioane de doze e nevoie. Tocmai le-am contractat. Capacitatea înseamnă 50.000 de vaccinuri pe zi şi vom face acest lucru. Dacă până atunci apar şi alte vaccinuri le vom achiziţiona şi pe acelea, tocmai pentru a vaccina cât mai mulţi români”.

Revenind la ziua de vineri, ora 15.00, când fusese anunțat startul vaccinărilor on line / telefon, după ce s- ablocat  platforma a avut mai multe probleme, fiind afișate diferite mesaje, de la eroare la încărcare și până la mesajul : „A apărut o eroare. Contactați administratorul”.

În cele din urmă, platforma on line de programare, pentru etapa a doua a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, era funcțională vineri seara, la ora 19.00, potrivit unui anunț făcut de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

(Jurnal|)