Iată care sunt cifrele comunicate astăzi, 16.01.2021, de către Instituția Prefectului Județul Giurgiu asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu:  

  • cazuri confirmate pozitiv – 6.947;

  • cazuri vindecate și externate – 202;

  • în carantină la domiciliu – 405 persoane;

  • în carantină instituționalizată – 2 persoane.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 344 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală;  niciuna nu a fost externată la cerere. Au fost testate 19.107 persoane, dintre care 78 în ultimele 24 de ore. Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. La ora actuală, sunt 1.690 de cazuri active, dintre care 1.346 spitalizați și 344 în izolare la domiciliu.

Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

      Echipaje mobile din cadrul ISU Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din municipiul Giurgiu și în localitățile: Mihai Vodă, Ghionea, Poenari, Ulmi, Crivina, Mihăilești, Dărăști Vlașca, Palanca, Găiseni, Cărpenișu, Căscioarele, Găiseanca, Crevedia Mare, Roata de Jos, Uiești, Podișor, Bucșani, Malu, Cetățuia, Bălanu, Radu Vodă, Chiriacu, Drăghiceanu, Gogoșari, Dimitrie Cantemir, Vieru, Izvoru. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio al autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din oraș și uliţele comunelor, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.

 Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

(Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu)