Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate România, locul întâi în Uniunea Europeană la producția de floarea-soarelui și porumb

România, locul întâi în Uniunea Europeană la producția de floarea-soarelui și porumb

0
România, locul întâi în Uniunea Europeană la producția de floarea-soarelui și porumb

România se află la foarte multe capitole la coada Uniunii Europene, mai ales la indicatorii-barometru ai nivelului de trai, dar are şi capitole la care este fruntaşa Europei. De exemplu, România este cel mai mare producator de floarea-soarelui și porumb și se află printre primii producători de vinuri și autoturisme.

Ziarul Financiar a analizat principalii indicatorii forte socio-economici ai țării noastre în raport cu Uniunea Europeană și iată care sunt cei mai importanți:

1.Producția de floarea-soarelui și porumb: locul întâi în UE. România este cel mai mare producător de porumb și floarea-soarelui din Uniunea Europeană. La floarea-soarelui, are cea mai mare suprafață cultivată, dar și cea mai mare producție din UE – 2.800 de tone in 2021. Spre comparație, Franta a produs 2.000 de tone de floarea-soarelui in aceeasi perioada.

2. Producția de grâu: locul patru în UE. Suprafața cultivată cu grâu în România a fost în 2021 de aproape 2,2 milioane de hectare, iar producția a trecut de 10 milioane de tone. Cifrele plasează România pe locul 4 în Uniunea Europeana, după Franța, Germania și Polonia.

3. Viteza internetului: României e pe locul 1 în UE. Cu o viteză de descărcare de pe internet broadband de circa 200 mbps, România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește acest indicator. Media europeană se află la circa 100 de mpbs, la mai puțin de jumătate față de viteza de descărcare din România.

4. Producția de vin: locul șase în UE. Cu peste 5 milioane de hectolitri de vin produși în 2020, România se află pe locul al șaselea în topul producătorilor europeni de vinuri. Cei mai mari producători de vin din Uniunea Europeana sunt Italia, Spania și Franța, toate producând peste 30 de milioane de hectolitri anual.

5. Volumul producției de autoturisme: România e pe locul șapte în UE, în topul producătorilor de autoturisme de pasageri. Germania este cel mai mare producător european, producând anual peste 3,4 milioane de mașini.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
52 %
1.9kmh
34 %
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °
mie
5 °