Acasă Actualitate Donatorii giurgiuveni cu o grupă rară de sânge au reușit să salveze 12 vieți

Donatorii giurgiuveni cu o grupă rară de sânge au reușit să salveze 12 vieți

0
Donatorii giurgiuveni cu o grupă rară de sânge au reușit să salveze 12 vieți

Centrul de Transfuzie Sanguină din Giurgiu are mare nevoie să își completeze stocurile de sânge. Astfel, așa cum ne-a obișnuit, există campanii de donare, dar și oameni frumoși care fac tot ce este posibil să salveze alte vieți omenești.

Campania „Știi că mâine dimineață, poți să salvezi o viață” continuă la nivelul județului Giurgiu, iar Centrul de Transfuzie Sanguină din Giurgiu are parteneri fideli care s-au alăturat acestei campanii.

Printre aceștia se numără și liderul sindicatului județean „Solidaritatea”, Bogdan Vasilescu, care a reușit să trimită donatori cu o grupă rară de sânge, O RH negativ, reușind astfel să salveze nu mai puțin de 12 vieți.

Le adresăm și noi felicitări tuturor celor care au donat astăzi la Centrul de Transfuzie Sanguină din Giurgiu, sperând că vor fi un exemplu pentru viitorii donatori.

Pentru cei care vor sa facă o faptă bună în viitor, ne-am informat privind condițiile care trebuiesc îndeplinite pentru donare:

– vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
– greutate peste 50 Kg
– puls regulat, 60 -100 bătăi/minut.
– tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
– să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
– femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
– să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
– sa nu fiți sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune, boli de inima, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine, să treacă 2 luni dacă ați fost la stomatolog .

Donatorii nu trebuie să aibă sau să fi avut următoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie si alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele: psoriazis, vitiligo, miopie forte peste (-) 6 dioptrii, cancer

Înainte de a dona puteţi consuma o cană cu ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent, legume, fructe. Nu fumați înainte şi după donare cu o oră.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
17.2 ° C
17.2 °
17.2 °
47 %
1.9kmh
100 %
Dum
17 °
lun
20 °
mar
17 °
mie
18 °
joi
16 °