Protestul – pașnic – al membrilor Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere – filiala „Mircea cel Bătrân” Giurgiu, împreună cu membrii Sindicatului Polițiștilor, de astăzi, a vizat modificarea legislației privind diferențele la pensii, apărute ca urmare a anilor diferiți în care cadrele militare sau MAI au ieșit la pensie.

După cum ne preciza colonel (r) Adrian Drăguț, președinte al ANCMRR – filiala „Mircea cel Bătrân” Giurgiu,  motivul pentru care rezerviștii au ales să iasă în stradă a fost legat de criteriile de pensionare. Mai exact, spunea acesta, un subofițer care iese, astăzi, la pensie, ajunge să aibă o pensie mai mare decât a ofițerului comandant, care a ieșit din activitate cu câțiva ani mai devreme. 

„Cerem pensii egale, chiar și pentru anii diferiți în care s-a ieșit la pensie. Tot cu documente clasificate a lucrat și cel care a ieșit la pensie acum cinci ani, tot cu documente clasificate lucrează și cel care va ieși la pensie peste cinci ani. De ce este nevoie să apară aceste discrepanțe? Cerem modificarea legislației, astfel încât să se ajungă la un normal în această situație!”, declara, pentru „Jurnal giurgiuvean”, președintele ANCMRR – filiala „Mircea cel Bătrân” Giurgiu.

Cei 15 protestatari giurgiuveni au avut întâlniri cu Prefectul Județului, Adriana Puțaru, precum și cu reprezentanți ai partidelor din arcul de guvernare (ALDE și PSD), cărora le-au înmânat un memoriu cu nemulțumirile lor. Mai mult, aceștia au avut, cu câteva zile în urmă, o serie de întâlniri inclusiv cu secretarul Comisiei de Ordine Publică și Apărare din Camera Deputaților, giurgiuveanul Alexandru Andrei. 

Protestele, la nivel național, au început încă de acum două săptămâni, la București, iar astăzi, în intervalul orar 9,30 – 13,30, din toată țara, către Centru (Capitală) a fost transmis același mesaj al rezerviștilor: pensii egale, pentru aceleași grade, indiferent de anul pensionării! 

Rezerviștii vor decide dacă vor continua seria de proteste, în funcție de hotărârile care vor fi luate atât de Ministrul de Interne, Carmen Dan (către care au fost transmise memoriile din toată țara), cât și de către ceilalți factori decidenți din Parlament și Guvern. 

(Jurnal)