Restaurantul Buligea închis temporar în urma controalelor CJPC Giurgiu. Ce operatori comerciali din municipiul Giurgiu au mai fost verificați și care au fost neregulile constatate

0
1396

În ultima perioadă, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Giurgiu a realizat o serie de acțiuni de control, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, la diverși operatori economici și ca urmare a unor mesaje transmise în mediul online de consumatorii giurgiuveni.

Astfel, la 5 operatori economici din județul Giurgiu, au fost constatate abateri grave de la legislația privind protecția consumatorilor. Aceștia sunt:

  • COLOSSEUM NUTRITION SRL /Giurgiu – restaurant Pizzetto Grill

  • IRAUL STEFAN SRL /Giurgiu – magazin

  • CAAM ADMIN SRL /Giurgiu -magazin

  • DARISAN PATISER SRL /Giurgiu – patiserie adiacent Sc. Mihai Eminescu (nr. 4 )

  • CALYPSO FOOD SRL /Giurgiu – restaurant Buligea

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Giurgiu au aplicat următoarele sancțiuni:

  • 8 amenzi contravenționale, în valoare totală de 130.000 lei;

  • oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare nealimentare neconforme / nesigure în valoare de circa 2.500 lei;

  • oprirea temporară de la comercializare a produselor cu abateri de etichetare;

  • oprirea temporară a prestării serviciului pentru 2 operatori economici;

  • propunerea de închidere temporară a unității pentru o perioadă de cel mult  6 luni pentru COLOSSEUM NUTRITION SRL, IRAUL  STEFAN SRL, CAAM ADMIN SRL.

Neregulile constatate în timpul controalelor au fost:

  • Utilizarea, la prestarea serviciului de alimentație publică, a unor produse nesigure;

  • Comercializarea unor produse alimentare vrac, fără protecție sanitară, a unor produse alimentare fără nici o informație de identificare și caracterizare sau fără informații în limba română;

  • Utilizarea vitrinelor de expunere sau depozitare a produselor neigienizate: cu rugină, mucegai, resturi de produse alimentare, scurgeri de lichide, garnituri de etanșare rupte, cu mucegai /mâzgă, insecte moarte;

  • Utilizarea unor ustensile deteriorate cu email exfoliat, arse, deformate, a unor cuțite cu nituri etc;

  • Folosirea unor coșuri pentru deșeuri fără capac și pedală;

  • Lipsa graficului de înlocuire a uleiului folosit la prăjire;

  • Existența, la patiserie a unor pereți cu varul exfoliat și crăpături, a unui cuptor neigienizat, cu rama metalică ruptă, a unui suport pentru tăvi neigienizat;

  • Folosirea unor tăvi pentru copt cu resturi de arsuri;

  • Existența unor orificii de aerisire, fără capac de protecție, umplute cu material textil și prezentând insecte vii (muște) pe tavanul din secția de producție” se arată într-un comunicat al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Giurgiu, semnat de comisarul șef adjunct, Claudia Emilia Mînzînă.

(Jurnal)