Afirmația îi aparține directorului Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) Giurgiu, Cătălin Lupu.

Cu puține zile în urmă, publicația „Puterea” a postat – online – un articol ce se dorea a fi o dezvăluire incredibilă, legată de un scandal mai vechi al hranei distribuite, în regim de catering, beneficiarilor din centrele rezidențiale. Mai mult, cei de la „Puterea” scriau, în același material, că lictiația pentru hrană – câștigată de către firma „La Maradona – ar fi fost trucată, iar directorul Cătălin Lupu ar fi încheiat un nou contract, după expirarea celui inițial, a cărui durată a fost de trei luni.

Contactat de reporterii publicației noastre, directorul DGASPC Giurgiu a transmis următoarea replică:

Pe data de 25 februarie 2020 contractul despre care fac vorbire cei de la Puterea a fost reziliat, nu prelungit, cum eronat au informat domniile lor. Mai mult, aceeași publicație susține că aș fi fost chemat de către organelle de cercetare, unde aș fi zăbovit mai multe ore. Țin să precizez că NU am fost chemat și nici citat vreodată la o asemenea instituție. Repet, cele publicate de ziarul on-line amintit nu sunt decât niște dezinformări, niște fake news-uri, menite să arunce cu noroi în instituția pe care o conduc și chiar în mine, ca persoană. Mai mult, nu mi s-a cerut niciun punct de vedere cu privire la acuzațiile din articol, ceea ce mă duce cu gândul la faptul că vorbim despre un articol comandat, tendențios și calomniator.

Pe de altă parte, vreau să menționez faptul – și acest lucru se poate demonstra oricând, cu documente REALE – că nu există niciun contract cu valoarea de cinci milioane de euro, Nu a fost lansată vreo licitație pentru această sumă, și nici nu există contract cu această sumă la direcția pe care o conduc. Iată, deci, un alt fake-news de cea mai joasă speță.

Regret enorm faptul că anumită parte a presei pleacă urechea la zvonaci și la comenzi politice, în loc să transmită informații reale. Nu am văzut aproape nicăieri – cu mici excepții – strigătul nostru de ajutor, că de două luni de zile nu ne primim banii de salarii, niciun angajat al DGASPC, și nici nu sunt șanse ca acest lucru să se întâmple prea curând! Nu am văzut, la cei de la „Puterea”, niciun cuvânt despre problema pe care o întâmpinăm acum, când ne confruntăm cu pericolul ca o parte a angajaților să ne plece, tocmai din cauza lipsei fondurilor de salarii, pe care ar trebui să ni le asigure Guvernul, pentru că persoanele cu dizabilități sau copiii abandonați SUNT AI STATULUI, nu ai Consiliului Județean. Dar, din păcate, acest aspect nu este vizibil pentru nimeni!

În încheiere, țin să mai precizez un aspect: lucrurile nu vor rămâne așa, și îi voi acționa în instanță ziarul „Puterea” – implicit a autorul acelui articol – pentru că, repet, nu este normal să arunci cu noroi într-o instituție sau într-o persoană fără ca măcar să ceri un punct de vedere sau să verifici, cu temeinicie, informațiile!”, a mai spus directorul DGASPC Giurgiu, Cătălin Lupu.

(Jurnal)