Angajat de la Penitenciarul Giurgiu, confirmat cu COVID19

0
918

Conform unei informări transmise de către Administrația Națională a Penitenciarelor, un deținut revenit (extrădat) în România dintr-o ţară terţă şi confirmat pozitiv la testarea iniţială pentru SARS-CoV-2, a fost retestat, conform metodologiei, iar rezultatul obţinut a fost negativ. Preventiv, se va menține monitorizarea medicală și se vor aplica recomandările Direcției de Sănătate Publică Ilfov. În prezent, nu există situaţii în care, în urma testelor dispuse de Direcţiile de Sănătate Publică competente, să fie identificate persoane private de libertate infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Referitor la cazurile înregistrate în rândul personalului unităţilor subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, informarea amintită vine cu o veste proastă pentru giurgiuveni: astăzi, 31.05.2020, un angajat al Penitenciarului Giurgiu a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARSCoV-2. Acesta îşi exercita atribuţiile de serviciu în cadrul sectorului medical şi a purtat, în permanenţă, echipament de protecţie. Administraţia locului de deţinere aplică, în continuare, recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu şi măsurile de prevenţie implementate la nivelul întregului sistem penintenciar.

Cele două persoane care, în urmă cu aproape o lună, au fost suspecte de infectare cu COVID 19, și-au reluat activitatea la Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu, au declarat surse din cadrul unității de detenție giurgiuvene.

(Jurnal)