Școlile rămân închise pentru finalul anului școlar curent, a anunțat președintele României, Klaus Iohannis. Astfel, elevii – cu excepția celor din clasele terminale, care au opțiunea de a veni, între 2 și 12 iunie, ca să se pregătească pentru examenele finale – ce nu se vor prezenta,  fizic,  la cursuri, urmând să parcurgă programa școlară prin cursuri online.

Grădinițele, școlile și universitățile nu se mai redeschid. Deci nu se întoarce elevul, studentul fizic la cursuri. Anul școlar se termină pe 12 iunie, continuă formele de studiu la distanță, ca până acum. Până pe 12 iunie, elevii vor avea mediile încheiate cu notele de acum. În cazurile excepționale, se mai poate face o evaluare suplimentară. Repet: grădinițele, școlile universitățile nu se vor redeschide în acest an. Se vor redeschide în septembrie, când începe noul an școlar”, declara președintele Klaus Iohannis, în 27 aprilie, când România era încă în stare de urgență.

De altfel, pentru a facilita acest gen de lecții, Guvernul Orban a anunțat că va oferi 250.000 de tablete conectate la Internet către copiii din grupurile defavorizate. 

(Jurnal)