Replică la Drept la Replică

0
373

În recentul Drept la replică acordat președintelui filialei PRO România, la Giurgiu, Noruț Stănișteanu, urmare a unui material preluat din ”Evenimentul Zilei”, în care era vizat ca făcând parte dintre persoanele ce au întreținut relații de afaceri cu oamenii ce o sprijină astăzi pe Viorica Dăncilă, politicianul local ne oferea sfaturi privind deontologia profesională .

La rândul nostru ne vedem obligați să îi atragem atenția că jurnalismul nu se aseamănă, în niciun fel, cu mecanica auto și nici cu politica de cartier pe care domnia sa a exercitat-o în ultima vreme.

Prima precizare este aceea că în cazul unei preluări a unui material dintr-o publicație, redacția nu este obligată să ia legătura cu cei incriminați în articol și nici să le solicite precizări.

Că Lucian Stănișteanu nu este văr , ci are un alt grad de rudenie cu Noruț Stănișteanu este total nerelevant , căci tot rude se cheamă că sunt! QED.

Că omul a decedat între timp ( Dumnezeu să îl ierte!), de morți numai de bine…Mențiunile din articol, ce fac referire la cel decedat, atenție!, nu ne aparțin!

În privința încrederii ”oarbe” în abilitățile sale, abilități necesare pentru a conduce o filială de partid , lăsați-ne să ne îndoim de vreme ce după ce ați devenit președintele filialei Partidului Mișcarea Liberală, aceasta și-a dat obștecul sfârșit la scurt timp de la înființare.

După cum mulți dintre giurgiuveni ne-au transmis la redacție , faptul că ați preferat să fiți numit director la o societate fără niciun angajat (TRACUM) spune multe despre abilitățile de care vorbiți.

Sincer ne așteptam să ne demonstrați că aveți sânge în instalații și să le cereți socoteală adevăraților autori ai materialului, acestui ziar național de prestigiu. Dumneavoastră ați preferat să ne dați însă nouă lecții de jurnalism, confundând manivela cu deontologia, uitând că acești onești truditori de la cotidianul pe care îl înfierați astăzi cu mânie PRO(letară), au fost singurii care v-au considerat erou local atunci când v-ați ridicat împotriva despotului Lucian Iliescu. Uitând probabil prea repede și faptul că tot noi am fost cei care au amendat înlăturarea prin mijloace mai puțin ortodoxe a fiicei dvs. din competiția accederii la un post de conducere în filiala PNL, ca să nu mai amintim de relația de prietenie care a existat, timp de câteva decenii, între familia politicianului Stănișteanu și cotidianul ”Jurnal giurgiuvean”.

Dacă aveți ceva de reproșat cuiva nu noi suntem aceia, ci autorii acestui material ce , în cele din urmă nu vă lezează în niciun fel, ci doar amintește un episod din trecutul dvs., un moment în care, probabil ( nu știm asta), ați avut legături cu personaje din anturajul premierului.

Așteptăm acum, cu nerăbdare, reacția dvs. față de cei de la EvZ, în aceeași notă critică , cu același aplomb și determinare pe care le-ați arătat în raport cu cotidianul nostru. Dacă n-o veți face înseamnă că sunteți și dvs, ca și mulți alții, un politician de 2 lei, căruia cetățenii acestui oraș nu trebuie să-i mai acorde niciun dram de atenție.

Florian TINCU