Recenzarea populației pe teren a început cu stângul! INS a amânat-o până astăzi pentru că recenzorii nu-şi cunosc încă zonele …

0
281

Etapa a doua a recensământului populaţiei, recenzarea pe teren, a început prost. Ea  era programată pentru a începe în data de 31 mai, dar INS a anunţat că aceasta va fi amânată cu trei zile. Așa că în loc să înceapă la 1 iunie, ea va începe abia la acest final de săptămână, pe 3 iunie.

Ca de obicei avem întotdeauna justificări. În consecință, amânarea s-a datorat faptului, după cum informează sursele,  pentru că recenzorii nu au încă un grafic cu persoanele care trebuie recenzate, dar și pentru că unele dintre tablete recenzorilor nu sunt racordate la sistemul de preluare a informațiilor.

Sunt două cauze principale. În primul rând, recenzorii trebuie să își recunoască mai întâi sectorul pe care îl au alocat și să identifice, pe baza datelor preluate deja, care sunt locuințele unde trebuie să meargă și ce persoane sunt acolo. Totodată, recenzorii mai trebuie să stabilească și un grafic de recenzare”, a precizat purtătorul de cuvânt al INS.

El a adăugat că al doilea motiv este acela că o parte dintre cele 20.000 de tablete puse la dispoziție recenzorilorr nu sunt încă racordate la baza de date.

Sursele au mai precizat că la acest moment aproape 47% din populaţie s-a autorecenzat , adică un număr de  8,9 milioane de persoane, dintr-un total de 19 milioane de locuitori .

De vinery, 3 iunie, colectarea datelor se va face către recenzori. Concret, cei care nu s-au autorecenzat online vor fi vizitați acasă de recenzori și vor trebui să completeze chestionarele de față cu aceștia. Această etapă va avea loc în perioada 3 iunie-17 iulie.

(Jurnal)