Miercuri, 22 iunie, la Ateneul „Nicolae Bălănescu” din municipiul Giurgiu au avut loc două întâlniri de lucru, la care au participat reprezentanți ai unităților teritorial-administrative din județul Giurgiu, sub coordonarea Instituției Prefectului – județul Giurgiu.

Printre temele abordate în cursul acestei întâlniri a fost și stadiul recensământului populației și locuințelor 2021 la nivelul județului Giurgiu.

Luminița Ionete, directorul Direcției Județene de Statistică Giurgiu, a precizat că la nivelul județului media de recenzare (atât cea de autorecenzare, cât și cea de recenzare în teren) până la ora actuală este de 52,2%, procent care ne încadrează în media la nivel național de 59,1%.

O altă problemă deosebită este aceea a lipsei resenzorilor în multe dintre localitățile județului, ceea ce a făcut ca în aceste zone, recenzarea să fie practic inexistentă.

În acest sens, Luminița Ionete a făcut apel către președinții comisiilor locale de recensământ să dispună măsurile necesare pentru a mări ritmul acestei activități extrem de importante pentru viitorul și dezvoltarea comunităților din care fac parte.

(Jurnal)