AcasăActualitateRealizările primarului comunei Oinacu, Fabian Țîrcă, în mai puțin de 3 ani...

Realizările primarului comunei Oinacu, Fabian Țîrcă, în mai puțin de 3 ani de mandat, sunt de invidiat de către orice primar din județ și chiar din țară (Galerie FOTO)

Așa cum a dovedit, primarul comunei OINACU, Fabian Țîrcă este unul dintre cei mai ambițioși primari din județul Giurgiu. Datorită eforturilor ascestuia în cei doi ani și jumătate, Oinacu s-a schimbat radical, proiectele derulându-se și finalizându-se totodată cu repeziciune. 

Trecând în revistă activitatea din ultima perioadă a  primarului comunei Oinacu amintim de vizita ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Ioan Veștea, la finalul lunii trecute (25 iulie), ce a dorit să vadă, la fața locului, stadiul lucrărilor la două dintre obiectivele finanțate și aflate în curs de construire în localitate.   Este vorba despre Dispensarul uman din Oinacu și Sala de Sport.

După cum descria însuși primarul comunei, Dispensarul uman  va avea un număr de patru cabinete: două de medicină de familie, unul de stomatologie și unul de pediatrie, toate dotate și utilate după ultimele standarde în acest domeniu, al sănătății.

La rândul ei Sala de sport, ale cărei lucrări se află în stadiu avansat de execuție, va fi o sală  cu  o capacitate de 180 de locuri, extrem de modernă, complet utilată, după cum declara Fabian Țîrcă.

 

De asemenea, în apropierea sălii va fi realizată, tot din bugetul local, o piațetă, astfel că zona va deveni un real punct de atracție pentru locuitorii comunei noastre, atât pentru cei tineri, care vor avea condiții pentru practicare de sporturi atât la interior, cât și la exterior, dar și pentru cei mai în vârstă, care vor avea, astfel, la dispoziție o oază de verdeață și de relaxare.

Pentru a completa tot acest complex sportiv,  din același buget local vom amenaja și un teren de minifotbal, unde tinerii din comuna noastră vor putea face mișcare în aer liber, nu doar în sală, împreună cu  un parc în suprafață de 5.000 de metri pătrați destinat exclusiv recreerii cetățenilor. 

 Nu pot omite un alt proiect extrem de important pentru locuitorii comunei, anunțat chiar de domnul ministru Adrian Ioan Veștea, cu ocazia vizitei sale, aprobarea prin Ordin de Ministru a finanțării  înființării de rețea de alimentare cu gaze naturale a comunei Oinacu. Ea urmează a fi realizată  în asociere cu comunele Daia și Gostinu. Proiectul a fost depus împreună cu cei doi colegi ai mei, primarii Florin Adrian Șerban, primarul comunei Daia și Dumitru Văcaru, primarul comunei Gostinu.

Odată cu această nouă investiție, pot  declara  cu mândrie că toate promisiunile mele de la momentul preluării mandatului au devenit rând pe rând realitate, transformând, în mai puțin de trei ani, comuna Oinacu într-o localitate cu adevărat europeană – menționa primarul Fabian Țîrcă.

Proiectele  primarului  comunei Oinacu nu se opresc însă aici… Am semnat zilele acestea, la Ministerul Dezvoltării, contractul de finanțare pentru unul dintre cele mai importante proiecte ale localității noastre: „Reabilitare gospodărie de apă a comunei Oinacu, județul Giurgiu”, proiect aprobat pentru finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Valoarea totală a acestui proiect este de 1.689.515,49 lei.

În perioada următoare, mai exact în circa două luni, comuna Oinacu se va transforma într-un veritabil șantier, odată cu demararea lucrărilor la înființarea rețelei de canalizare și de construire a unei stații de epurare a apelor uzate din comună, proiect al cărui contract de finanțare l-am semnat cu puțin timp în urmă. Atât aceasta, cât și reabilitarea gospodăriei de apă din localitate, sunt două proiecte mult dorite atât de mine, cât mai ales de locuitorii comunei noastre.

La finalul acestei succinte prezentări privind proiectele ce urmează a prinde contur în plan real, în următoarea perioadă, primarul Fabian Țîrcă a dorit să mulțumească pentru susținerea sa,  câtorva colegi de partid .

 

În primul rând  mulțumesc președintelui PNL Giurgiu, Dan Motreanu, dar și colegilor din PNL, deputaților Alexandru Andrei și Gabriela Horga și nu în ultimul rând senatorului Toma Petcu,  unii dintre aceștia fiind  prezenți la semnarea contractelor acestor proiecte, cu toții implicându-se în sprijinirea dezvoltării atât a comunei noastre, cât și a altor localități din județ…

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer senin
32.5 ° C
32.5 °
32.5 °
32 %
2.6kmh
2 %
lun
33 °
mar
33 °
mie
35 °
joi
37 °
vin
34 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!