Reacția deputatului PNL, Alexandru ANDREI, la acuzațiile președintelui CJ, Marian Mina

0
201

Recentul scandal ce l-a avut în prim plan pe președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, care acuza conducerea Prefecturii și a Direcției de Sănătate Publică Giurgiu de „sechestrare” (reamintim că Marian Mina a fost carantinat la domiciliu, după ce a fost contact direct cu un caz pozitiv COVID 19, ulterior obținându-și în instanță decizia de ieșire din carantină), nu a rămas fără replici. Una dintre acestea îi aparține deputatului liberal Alexandru Andrei, care scria, pe contul său de socializare:

Observ, în ultima perioadă, disperarea liderilor PSD Giurgiu, şi, mai ales, a domnului Marian Mina – care, în fiecare ieşire publică, încearcă să se prezinte ca o victimă a “sistemului”-, numeroasele intervenţii în emisiuni TV , prin care acesta încearcă să atragă atenţia…
Numai că domnul Marian Mina ar trebui să înţeleagă un lucru: vremea PSD-ului şi epoca Bădălău – epocă în care domnia sa era mai presus de lege – a trecut!
Am văzut numeroasele lamentări publice ale domnului Mina cu privire la carantinarea domniei sale… Domnul Mina uită, însă (sau, poate, nu ştie) că cei care l-au trimis în carantină au fost chiar colegii săi de partid, parlamentarii PSD, care au votat acea lege, aşa că pe ei ar trebui să fie supărat, nu pe prefect, şeful DSP etc…
În România, au fost şi sunt zeci de mii de oameni carantinaţi, dar nu se victimează ca domnul Mina…
Şi eu, personal am fost în carantină, la începutul acestei pandemii, dar nu am făcut un spectacol public din asta… ca orice cetăţean responsabil, am respectat deciziile autorităţilor – fără a le comenta – şi am stat 14 zile în carantină, pentru a respecta legea şi, mai ales, pentru a-i proteja pe cei din jurul meu.
Cred că domnul Mina ar trebui să înceteze cu atacurile la adresa instituţiilor statului, cu care ar trebui să colaboreze, dacă, într-adevăr, urmăreşte doar “binele giurgiuvenilor”, aşa cum clameză permanent.
Revenind la acuzaţia lansată de domnul Mina referitor la carantinarea sa în scopul de a i se “fura” primarii, l-aş ruga să ne spună cum i-ar fi putut “feri” de controalele deconcentratelor, dacă nu ar fi fost în carantină (aşa cum singur afirmă…)?
La ce referă cand face astfel de afirmaţii? Cumva la deja celebrele modalităţi pe care le folosea PSD-ul şi naşul său, Bădălău, când erau la conducere? Atunci când şefii instituţiilor de control erau chemaţi la ordin în biroul PSD pentru a li se da dispoziţii clare cu privire la ce au de făcut?
Cât despre afirmaţia că PNL Giurgiu încearcă să racoleze primarii PSD, vă întreb, domnule Mina, ştiţi pe listele cărui partid şi-au câştigat mulţi dintre aceşti primari mandatele? Nu cumva sunt primari PNL, care, prin celebra Ordonanţă 55, au fost obligaţi să treacă la PSD?
Vă asigur, domnule Mina, că niciunul din primarii care acum au ales PNL nu au făcut-o în urma vreunei constrângeri ori a unui şantaj, ci doar pentru a asigura dezvoltarea localităţilor pe care le conduc, într-o echipă ce le poate garanta îndeplinirea acestui deziderat!
Una peste alta, toate aceste “fumigene” aruncate, în ultima vreme, “pe piaţă” (falsa dumneavoastră carantinare ilegală, racolarea primarilor etc) sunt doar o modalitate de a distrage atenţia de la tot ceea ce aţi făcut – dumneavoastră şi Bădălău – în judeţul Giurgiu în ultimii ani.
Doar că… oamenii ştiu, deja, prea bine şi nu uită!”, a încheiat deputatul liberal.

(Jurnal)