Duminică, 8 iulie, în intervalul orar 4.00-12.00, polișiștii giurgiuveni au executat o acțiune în zona Târgurilor Săptămânale de pe raza județului Giurgiu, în orașul Bolintin-Vale și în localitățile Călugăreni și Dobreni.

Activitatea a vizat punerea în  aplicare a măsurilor din competența structurilor MAI în contextul evoluției bolii ”pestă porcină africană” în proximitatea teritoriului național, la aceasta participând polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu, jandarmi și lucrători D.S.V.S.A.           

Cu ocazia controlului au fost legitimate 184 persoane, au fost oprite și controlate 72 autovehicule, au fost confiscate bunuri în valoare de 2.050 lei, reprezentând contravaloarea următoarelor produse : articole îmbrăcăminte, fructe, legume, băuturi alcoolice și au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.080 lei.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au desfășurat activități, pentru diminuarea riscului rutier în zona adiacentă târgurilor, în urma cărora au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

(Jurnal)