Răsturnare de situaţie în Parlament. Moţiunea de cenzură nu se mai citeşte, în consecinţă nici votul nu va mai fi sâmbătă

0
165
Parlamentarii turor formatiunilor politice participa in sala de plen a Parlamentului Romaniei, luni 11 decembrie 2017, la sedinta solemna dedicata comemorarii Regelui Mihai. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Moţiunea de cenzură nu va mai fi citită în plenul reunit de miercuri, după ce ordinea de zi a şedinţei a fost respinsă, conform Mediafax. Mai mult, se pare că nici votul pe moțiune nu va mai fi sâmbătă.

Ordinea de zi a şedinţei a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abţinere, iar trei nu au votat. Urmează o întâlnire a liderilor grupurilor parlamentare şi posibil o nouă şedinţă a Birourilor reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a susţinut că, în aceste condiţii, moţiunea nu mai poate fi votată sâmbătă.

„O să hotărâm împreună. La ultima şedinţă a Birourilor reunite am hotărât că totuşi o să facem unul luni. Acum s-a terminat, nu mai este posibil votul sâmbătă, pentru că trebuiesc, constituţional, trei zile”, a explicat Marcel Ciolacu, imediat după vot.

(preluare mediafax.ro)