„Partidul Social Democrat, prin Executiv și majoritatea parlamentară, asigură în continuare buna guvernare și funcționare a instituțiilor statului, într-o perioadă extrem de dificilă, în care o serie de domenii sunt aproape de întreruperea activității din cauza împotrivirii total nefondate a președintelui Iohannis de a numi noii miniștrii. Conducerea Guvernului a găsit însă până acum soluții optime pentru ca românii să nu sufere, dând dovadă de un foarte bun management în situații de criză. S-a demonstrat astfel că premierul Dăncilă este omul consensului și al soluțiilor, iar Klaus Iohannis a rămas adeptul conflictelor și a blocajelor în formă continuată”, declara, de curând, deputatul giurgiuvean Elena Cristina Dinu.

Un exemplu elocvent în acest sens îl constituie achitarea salariilor celor aproximativ 10.000 de angajați din aparatul de stat, blocate de Iohannis. Executivul a decis modificarea Codului Administrativ, astfel încât secretarii generali din ministere au putut semna statele de plată, în condițiile în care chiriașul de la Cotroceni nu a fost de acord cu numirea noilor miniștri propuși de PSD.

„Perpetuarea acestei situații delicate ar putea avea însă consecințe nefaste în continuare pentru România. Lipsa unor miniștri pe termen lung poate duce la blocarea activității din sectoarele respective, iar efectele pot fi extrem de grave. Un exemplu elocvent este examenul de rezidențiat pentru absolvenții promoției din acest an ai facultăților de medicină, ce urmează să fie susținut în 17 noiembrie, care este în pericol de a nu se mai desfășura din cauza lipsei titularului portofoliului Educației. Întreaga procedură premergătoare organizării acestui examen, precum și numărul de locuri și posturi, au nevoie de adoptarea unor ordine comune ale miniștrilor Sănătății și Educației. În condițiile în care nu avem ministrul Educației, pe fondul refuzului șefului statului de a numi un nou titular propus de Guvern, este greu de crezut că ordinele comune privind metodologia desfășurării examenului de rezidențiat vor fi publicate în Monitorul Oficial până în 7 octombrie a.c., așa cum spune legea. Această atitudine sfidătoare și contraproductivă a președintelui Iohannis ar putea avea un deznodământ negativ pentru sistemul de sănătate și îi poate determina pe cei peste 8.000 de tineri absolvenți să părăsească țara, fapt de neacceptat în condițiile nevoii de specialiști din sănătate.

Este evident că PSD nu a dorit niciun moment să îi expună pe români în această luptă politică surdă și de neînțeles declanșată de șeful statului împotriva Guvernului, dar în ultima perioadă, în dese rânduri, interesele electorale ale candidatului Klaus Iohannis au primat în fața intereselor românilor de a-și primi la timp salariile și de a beneficia de serviciile publice din partea autorităților statului!”, mai spunea Elena Dinu.

„În concluzie, oamenii trebuie să știe că se pot baza în continuare pe administrația publică centrală și locală și că autoritățile statului funcționează la parametri normali. PSD este un partid care își ține cuvântul dat, prin punerea în aplicare a prevederilor cuprinse în Programul de guvernare, astfel încât calitatea vieții oamenilor să fie permanent îmbunătățită”, a încheiat deputatul giurgiuvean.