Radu Popa a fost numit de către Traian Băsescu , președinte al PMP Giurgiu!  Mândră corabia, meșter cârmaciul!  

6
663

radu-popaMiercuri la prânz , într-o ședință a Consiliului Executiv Național PMP,   Radu Popa, a fost numit , de către  Preşedintele  partidului, Traian Băsescu,  noul lider al organizaţiei PMP Giurgiu.

Cine este Radu Popa ? Itinerariul politic al  politicianului , de sorginte giurgiuveană,  a început la televiziunea  lui Dan Diaconescu, frecând nesurile liderului OTV  și jucând scenarii romantice cu Romanița Iovan , luptând ca toți ceilalți colegi ai săi, în  garsoniera-studiou din Piața Romană  împotriva ciocoilor  și  adoptând în cele din urmă, ca pe rețetele de detoxifiere,  doctrina PP-DD-ului.

Ulterior , după ce OTV-ul l-a făcut deputat, iar pe Dan Diaconescu inculpat,  Radu Popa s-a dezis repede de mentorul său  intrat la mititica . În acest context jurnalistul, ce și-a făcut debutul în presă chiar în redacția Jurnal Giurgiuvean,  a candidat din partea PP-DD la alegerile din 2012 , devenind ulterior liderul grupului din Camera Deputaţilor. Asta  până în mai 2013 când s-a înscris în PSD. La scurt timp, în septembrie 2013, mefistofelicul personaj a devenit în mod ciudat pentru mulți, consilier al premierului Victor Ponta.

Imediat după eşecul în alegerile prezidenţiale, Radu Popa a părăsit echipa lui Victor Ponta şi partidul acestuia, activând o perioadă scurtă ca deputat independent. 

După ce tocmai se jurase că nu va mai candida pe vreun post politic , Hocus-Pocus, Radu Popa se înscrie PNV  în formaţiunea condusă de Traian Băsescu, la scurt timp după fuziunea PMP cu UNPR.

Este inutil să precizăm că tot acest parcurs politic a fost făcut din dragoste față de neam și țară și evident  pentru binele cetățenilor… Niciodată acest  lup tânăr, în permanentă căutare de noi haite politice nu și-a dorit  decât binele   alegătorilor (?!)  Și tot din dragoste pentru concetățeni, Radu Popa  l-a sprijinit  înainte de alegerile locale  pe Florian Nicolae, un alt  turist  politic ca și el… Prietenia dintre cei doi se pare că  l-ar fi determinat pe Radu Popa să îi propună la acest moment  lui  Florian Nicolae, primul loc pe listele  PMP pentru parlamentarele din toamnă, cu condiția ca acesta să părăsească barca liberalilor , înrolându-se pe corabia lui Traian Băsescu. Traisacă oportunismul!

 Ni se pare o alegere firească și onorantă pentru un deputat care nu a fost în stare să  vorbească în patru ani de mandat ca parlamentar  decât 3 minute, la învestirea sa, remarcându-se în schimb printr-o tăcere plătită cu zeci de mii de lei pe lună. De asta probabil a ajuns atât de bogat, știut fiind că tăcerea …e de aur!

 Vom vedea însă dacă acest zvon se va concretiza , Florian Nicolae  având deocamdată mari probleme  cu justiția, fiind acuzat de evaziune fiscală, lucru care probabil nu-i va cădea prea bine liderului Traian Băsescu.

Până atunci însă  ne limităm la a cita o celebră sintagmă: ”Mândră corabia Radule, meșter cârmaciul, nene Traiane !”

 (Mate Lott)

 

6 COMENTARII