Doi români încercau să introducă lucruri de contrabandă prin frontiera Giurgiu , ”cu noaptea-n cap…!”

1
237

big-peste-200-de-acte-de-calatorie-falsificate-ridicate-de-politia-de-frontiera1 Vineri, 19 august,  noaptea, în jurul orei 03.10 ,  s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un cetățean turc la volanul unui autocar ce efectuează curse pe ruta Turcia-România ce transporta un număr de 44 de pasageri . Cu ocazia controlului  efectuat asupra mijlocului de transport și a  pasagerilor, poliţiştii de frontieră au descoperit în cala autocarului mai multe colete în care au fost găsite 231 articole de îmbrăcăminte şi doar 5 flacoane de parfum, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

            La cercetări, s-a stabilit că bunurile aparţin cetățenilor români Andrei M. şi Iuliana B. în vârstă de 31 respectiv 48 de ani domiciliaţi pe raza judeţelor Dolj şi   Timiş, ambii pasageri în autocar. Aceştia au declarat că nu dețin documente de proveniență sau certificat de calitate pentru bunurile decoperite şi că au cumpărat bunurile din mai multe centre comerciale din Istanbul – Turcia, cu scopul de a le oferi cadou rudelor din România. 

Bunurile, în valoare totală de 10.750 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevazută  şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998.

 

1 COMENTARIU