În privința administrării Zonei libere , liderii PSD Giurgiu par să fi căzut la un acord cu primarul Nicolae Barbu. Alta este deocamdată situația în privința Societății ”Apa Service”…Cum răspunde Niculae Bădălău recentelor atacuri ale deputatului Marin Anton, poreclit de acesta ”Nașul de Bolintin”

0
235

bada-si-barbu-830x383Evident că ședința PSD din data de 18 august a avut ca temă principală recenta hotărâre a Consiliului Județean Giurgiu de trecere a Zonei Libere din administrația Municipalității în cea a CJ . La întâlnirea cu presa locală de joi, au participat și cei doi lideri PSD, Niculae Bădălău, președinte al Organizației județene și președintele Organizației Municipale, primarul Nicolae Barbu.

 Cu diplomația-i recunoscută, liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a subliniat faptul că din conflictul recent creat între liderii social democrați, privind acest subiect  vizând Zona  Liberă,  giurgiuvenii  sunt cei care trebuie să câștige prin crearea de locuri de muncă, prin transformarea ei în Parc industrial, subliniind  totuși ideea că în fond contradicțiile aduc întodeauna progres:  Giurgiuvenii,  cu o majoritate de voturi au dat încredere la alegerile locale PSD-ului de a administra atât municipiul cât și județul . Prin aceasta noi ne asumăm responsabilitatea și sunt convins că vom îndeplini tot ce am promis. Că am deranjat grupuri de interese era de așteptat . Pentru unii orice schimbare în bine e dureroasă!  Disputa între cele două instituții (n.red – Consiliul județean și Primăria Giurgiu) este una pur administrativă și trebuie rezolvată în aceeași manieră. Mai există și calea justiției însă cele două părți vor decide dacă vor ajunge acolo.  Zona Liberă trebuie să ajungă un generator de locuri de muncă, să fie un motor economic …Eu, dacă vă amintiți am propus un parteneriat între Primărie și Consiliul județean. Îmi pare rău însă că disputa a ajuns publică și înțeleg dorința fiecăruia de a-și apăra patrimoniul.

La rândul său primarul Nicolae Barbu, referindu-se la conflictul  direct avut cu liderul Organizației PSD Giurgiu, a precizat faptul că întotdeauna situațiile ca cea de față se pot rezolva dacă există dialog: Nu retractez anumite lucruri pe care le-am spus, dar trebuie ținut cont de faptul că sunt spuse la supărare. Consider că disputa a fost una firească, cât timp se vorbește despre un drept patrimonial pe care fiecare și-l asumă…În concluzie cei doi lideri social democrați au fost de acord că trebuie găsită cât mai curând o soluție în acest sens.

 Totodată Niculae Bădălău a făcut referire la recentul atac al deputatului Marin Anton care critica dur atitudinea președintelui PSD Giurgiu, numindu-l  ”Nașul de Bolintin Vale” ,  acuzându-l de comportament ”mafiot” și  declarând că ar fi cel ce stă în spatele acestui scandal, fiind  interesat de vânzarea celor 260 de ha de teren ale Zonei Libere.  

Față de aceste acuzații Niculae Bădălău a spus că terenul din Zona Liberă nu este NANA și că el nu poate fi vândut atâta timp cât aparține patrimoniului acesteia…

Conform unor surse din interiorul PSD Giurgiu, am aflat că înaintea acestei conferințe de presă, ar fi avut loc o întâlnire între liderii celor două instituții ( CJ- Primăria Municipiului) și președintele PSD Giurgiu în care primarul Nicolae Barbu ar fi precizat faptul că în cazul în care decizia nu va fi revizuită  există șansa ca toate contractele ajunse la Zona Liberă să fie blocate.

Întrebat dacă Hotărârea CJ ar mai putea fi schimbată, Niculae Bădălău a precizat că totul este posibil . Dacă în privința administrării Zonei Libere pare ca cele două părți (CJ și Primăria Giurgiu) să fi căzut de acord nu același lucru se poate spune însă despre situația societății ”Apa Service”, în cazul căreia  probabil vor mai avea loc câteva runde de consultări și negocieri în interiorul partidului pentru luarea unei decizii.

De menționat faptul că primarul Barbu a mai făcut precizarea în cadrul aceleiași conferințe de presă  că în privința Zonei Libere a înaintat déjà o adresă către Instituția Prefectului pentru atacarea deciziei de trecere acesteia la CJ, și de rămânere a ei în administrarea Municipalității.

 La scurt timp după terminarea ședinței, pe holul sediului PSD, răsspunzând întrebării unui jurnalist primarul Barbu a mai spus că  intenția CJ de a veni cu o infuzie de capital , după cum declara de curând administratorul public al județului, Răzvan Cuc, este imposibilă atâta  timp cât Primăria este acționarul  majoritar și că numai ea este singura care poate decide acest lucru.

(Jurnal)