La primele numărători ale buletinelor de vot, până către orele 23.00, cifrele aratau că Adrian Anghelescu a câștigat funcția de primar al Muncipiului Giurgiu. Conform observatorilor noștri din secțiile de votare, diferența dintre Anghelescu și principalul său adversar, primarul Nicolae Barbu, a fost în unele circumscripții, considerabilă.

Numărătoarea voturilor continuă…

Voturile pentru funcția de președinte al Consiliului județean Giurgiu au mers către candidatul PNL, Dumitru Beianu. Totodată, aceleași surse ne indicau că liberalii au câștigat și pe listele de consilieri județeni.

În consecință, putem afirma că este vorba despre o înfrângere zdrobitoare pentru PSD Giurgiu, ținând cont de faptul că Municipiul a fost, o mare parte de timp, un oraș dominat de către electoratul de stânga, social democrat, mai puțin în perioada în care PNL-ul a fost condus de Lucian Iliescu, iar ulterior de către Vasile Mustățea, când balanța de forțe s-a echilibrat oarecum…

În județ, la ora când edităm acest material, rezultatele nu sunt deocamdată încă foarte clare, numărătoarea urmând a desemna la final pe adevărații câștigători.

Tot pe surse putem anunța că PNL ar fi câștigat o serie de primării din județ:  Malu, Vedea și Oinacu unde liberalul Fabian Țârcă și-a spulberat contracandidatul, fostul primar, Laurențiu Burtavel.

Vom reveni cu alte rezultate…  

(Jurnal)